"Aşıda istenilen rakamlara ulaşılamazsa sıkıntılı sürece gireceğiz"

 

Kayseri Ticaret Odası (KTO), Eylül ayı olağan meclis toplantısını Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirdi. KTO Başkanı Gülsoy, ekonomideki son gelişmeleri değerlendirirken, Başkan Palancıoğlu’da Melikgazi İlçesinde yapılan projeler ve çalışmalarını anlattı.

Meclis Başkanı Cengiz Hakan Arslan’ın başkanlığında KTO konferans salonunda yapılan Meclis toplantısına; Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Belediye Daire Başkanları, Meclis Üyeleri, Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri ile Meslek Komite Başkanları ve basın mensupları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Cengiz Hakan Arslan, Meclis toplantısına katılımlarından dolayı Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’na teşekkür ederek, gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. Meclis toplantısında gündem maddeleri tek tek oylanarak karara bağlandı.

GÜLSOY : ESNAF VE TÜCCAR DOSTU BAŞKANIMIZIN KAPISI BİZE HER ZAMAN AÇIK

Tamamlanan gündem maddelerinin ardından konuşma yapan KTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, meclisin onur konuğu olan Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’nun ilçede halkın refah düzeyinin daha artması için ticaret merkezlerinin kurulmasında her zaman katkı ve destek verdiğini, esnaf ve tüccar dostu olduğunu belirterek,  “Sağ olsun Sayın Başkanımız odalarımızdan gelen her makul talebi, yaptığımız ve yapacağımız projelere destek veriyor, geri çevirmiyor. Kapısı bize her zaman açık. Bizde şehrimize yapacağı her hizmette O’nun yanında duruyoruz, bundan sonrada durmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“AŞIDA İSTENİLEN RAKAMLARA ULAŞILAMAZSA SIKINTILI SÜRECE GİRECEĞİZ”

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Gülsoy, 18 aydan bu yana Türkiye olarak koronavirüs salgını ile mücadele ettiğimizi belirterek, “Virüs dünyada olduğu gibi Kayseri ve ülkemiz genelinde de can yakmaya devam ediyor. Şu anki geldiğimiz noktada maalesef yine vaka sayılarında ciddi bir artış görülüyor. Salgınla mücadelede bugün itibariyle en etkili tedavi yöntemi aşıdır.  Ne akla hizmet ise aşı yokken aşı bulunsa da bu dertten biran önce kurtulsak diye konuşurken şimdi aşılar var ama insanlar aşı olmuyor. Ben bunu anlamakta zorluk çekiyorum. Unutmayalım ki; aşı olmak toplumsal sorumluluk ve vatandaşlık görevidir. Aşı olmayı ertelemiş vatandaşlarımızın bir an evvel aşılarını olmaları pandemiden çıkışı hızlandıracaktır. Hiç kimseyi aşı için zorlayamayız ama aşı olmaları yönünde şiddetle tavsiyede bulunmamız gerektiğine inanıyorum. Eğer aşılama oranlarını arzu edilen seviyelere çıkaramazsak, sonbahar ve kış aylarıyla birlikte yeniden kapanmalara gidebilecek önlemlerle karşı karşıya olduğumuzu bir kez daha hatırlatmak istiyorum.” diye konuştu.

“COVİD-19 KRİZİ DÜNYA EKONOMİSİNE BÜYÜK DARBE VURDU”

Koronavirüs’ün dünya ekonomisine büyük darbe vurduğunu ifade eden Başkan Gülsoy, “Eş zamanlı arz ve talep şoku küresel ekonomide durgunlukla, küresel ticarette ise benzeri görülmemiş bir daralma yarattı. Yani Ekonomik hayatta karantinaya alındı. Virüs Neredeyse tüm ülkelerin büyüme performansını etkiledi.” dedi.

“ŞEHRİMİZİN İHRACATÇI ORDUSU HER GEÇEN GÜN BÜYÜYOR”

Başkan Gülsoy, Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından hazırlanan ilk 1000 İhracatçı Firma 2020 araştırmasında Kayseri’de 21 firma girdiğini belirterek tüm ihracatçılarımızla ve sanayicilerimizle gurur duyuyor, ayrı ayrı tebrik ediyorum. Şehrimizin ihracatçı ordusu her geçen gün büyüyor ve ihracatta yeni başarı hikayeleri yazmaya devam ediyoruz.

Konuşmasında Oda faaliyetlerine de yer veren Başkan Gülsoy, ay içerisinde gerçekleştirilen programlar konusunda da bilgiler verdi.

Eylül ayı Olağan Meclis Toplantısı konuğu olan Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’ da ilçede yapılan Sosyal tesis, Aile Sağlığı Merkezleri, Okullar, Tarihi mekanlarda restorasyon çalışmaları, ibadethaneler ve çevre düzenlemeleri gibi konularda detaylı bir sunum gerçekleştirerek Meclis üyelerini bilgilendirdi.

Melikgazi İlçesinde yapılacak olan yeni yatırımları da anlatan Başkan Palancıoğlu, konuşmaların ardından meclis üyelerinin sorularını cevaplayarak, taleplerini dinledi.

Diğer Haberler