'Kayserisporcoin' 5 Temmuz'da piyasada

Geçtiğimz günlerde yapılan genel kurulda şirketleşme kripto para için yetki alan Hes Kablo Kayserspor yönetimi idüğmeye bastı. 

Gelir kaynakları konusunda geçmişten gelen ödemeler,kur farkı ve banka faizleri nedeniyle yaklaşık 300 milyonluk borcun altından kalkabilmek için yayıncı kuruluş, forma reklamı, stad gelirleri dışında yeni gelir kaynaklarının peşine düştü.

Galatasaray,Trabzonspor, Adanaspor, Karşıyaka ve Eskişehirspor kulüplerinin ardından kendi kripto parasını çıkarmak için harekete geçen yönetim 'Kayserisporcoin'i 5 Temmuz'da piyasaya sürecek. 

Kulüp konu hakkında Türkiye'de kurulu ve İTÜ ARI Teknokent teknoloji geliştirme bölgesinde faaliyet gösteren Bitexen Teknoloji A.Ş  ile anlaşmaya vardı.  

Konuyla ilgili açıklama yapan Hes Kablo Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı, kulübün borç sarmalından kurtulması için yeni kaynaklara ihtiyaç duyulduğunu,kentin tüm kesimlerinden maddi katkı beklediğini söyledi. Gözbaşı "Bir çok kulüp gibi bizde Bitexen A.Ş ile anlaşmaya vardık. Artık Kayserispor’un da kripto parası olacak." dedi.

Kayserispor kulübüne 30 milyon lira bağışta bulunan Berna Gözbaşı sözlerini şöyle sürdürdü:
"Şirketleşmeye gelince, sarı kırmızılı kulüp bu konuda geç bile kalmıştı. Son genel kurulda şirketleşme kararı ve yetkisi aldık. Kayseri halkının,özellikle iş dünyasının katkılarıyla , ortak enerji ve mali bağımsızlık hedefiyle bunu da gerçekleştireceğiz. Bana göre spora katkıda bir hayırseverlik’,Gençleri spora yönlendirdmek, kötü alışkanlıklardan korumak lazım. Kayserispor bu kentin en önemli markasıdtır. Kayserili firmalara, işadamlarına sesleniyorum. Kayserispor’a katkıda bulunsunlar.Ben , Süper ligde Türk kadınını temsil ediyorum.Tüm maddi zorluklara rağmen bırakıp gitmedim.Benden önceki başkanların hepsi erkekti. Kulüp başkanlığının erkeği, kadını olmaz. Başarılı olmak lazım."

Diğer Haberler