"Yargı paketleri göz boyamaktan öteye gidemiyor"

İyi Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Ceza Muhakemesi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerine Parti Grubu adına konuştu.

 

MİLYONLAR HER GÜN ‘ADALET İSTİYORUZ’ DİYOR

 

“Kanun teklifinin görüşülen maddesiyle, adalete daha kolay erişim için iddianameye ilişkin bilgilerin ve duruşma tarihinin sanığa, mağdura ve şikâyetçiye tebligatın yanında, telefon, faks, elektronik posta gibi araçlarla bildirilmesini düzenliyor” diyen Ataş, “Bakıldığında, olumlu bir düzenleme getirilmek isteniyor ancak adalete erişim, sadece yargının taraflarına telefonla haber vermekten ibaret değildir. Ülkemizde vatandaşın en çok aradığı şey adalet hâline gelmiştir. Her gün ‘Adalet istiyoruz.’ diyen milyonların isteğine ‘Hakkınızda dava açılırsa, iddianame düzenlenirse biz size telefon edeceğiz.’ diye cevap veriyorsunuz; işte, AKP’nin reform anlayışı bundan ibaret” diye konuştu.

 

YARGI PAKETLERİ GÖZ BOYAMAKTAN ÖTEYE GİDEMİYOR, ŞOV YAPILIYOR

 

Hükümetin icraatlarıyla sorunları çözmek yerine yıllardır göz boyamaktan öteye gidemediğini ifade eden Milletvekili Ataş, “AKP, yargıda reform gerektiğinin, insanların adalete aç kaldığının farkında ancak AKP iktidarında süregelen bir alışkanlık var. ‘Adına ‘reform’ dediğimiz belgeler hazırlayalım, lansmanlar yapalım, televizyon kanallarımızda bunu canlı yayınlayalım, vatandaşın gözünü boyayalım. İş icraata geldiğinde de geçici pansuman çözümler niteliğinde aflar çıkaralım, şimdi olduğu gibi, sorunları çözmeyecek düzenlemeler yapalım. Hatta, torba kanun tekliflerimizin içerisine kendimize daha fazla yetkiler koyalım.’ Şov hâline getirdikleri yargı paketlerinin bütün içeriği bunlardan ibarettir” şeklinde konuştu.

 

BUGÜN GÖRÜYORUZ Kİ, KORKUTULAN VATANDAŞLARIN MALLARINA ÇÖKÜLÜYOR

 

Konuşmasında “Ülkede artık bilinen bir gerçek var, adaletin AKP iktidarında sıfırlandığı gerçeği” ifadelerini kullanan Ataş, “Bugün görüyoruz ki yargı ve güvenlik bürokrasisi eliyle korkutulan vatandaşların mallarına çökülüyor, kime hizmet ettiği belli olmayan polis görünümlü kişiler sokaklarda ‘Ağzını açanı alın.’ diye bağırıyor, dört bir yanda FETÖ borsaları kuruluyor, üniversitesine kayyum atanan rektörü protesto eden öğrenciler terörist ilan ediliyor; Anayasa Mahkemesi, ışıkları yandığı için darbeci oluyor, her gün bir gazeteci dövülüyor” dedi.

 

19 yıldır ülkeyi yöneten AKP’nin ‘Ekonomik reforma ihtiyaç var.’ demesinin de ülkeyi yönetemediğinin göstergesi olduğunu belirten İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, “On dokuz yılda eğitimi yazboz tahtası hâline getiren de sizsiniz. Dış politikada çark etmelerinize zaten biz yetişemiyoruz. Anayasa’yı değiştiriyorsunuz, daha aradan üç yıl geçmeden ‘Yeni anayasaya ihtiyacımız var’  diyorsunuz. Ey AKP, biraz yavaş dönün” sözleriyle de dikkat çekti. Ataş, şunları söyledi: Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin 2020 bilançosuna göre ifade özgürlüğünün en çok ihlal edildiği ülke oluyoruz. Yine Mahkemeye Türkiye’den gelen başvurular bir yıl öncesine oranla yüzde 27 artış gösteriyor. Sonra çıkıp reform diye bu kanunu getiriyorsunuz. Kanunda reform sayılacak düzenlemeler var mı? Yok. Kaldı ki on dokuz yıldır yönettiğiniz ülkede ‘Ekonomik reforma ihtiyaç var.’ diyen sizsiniz; ‘Adalette reform lazım.’ diyen yine sizsiniz; on dokuz yılda eğitimi yazboz tahtası hâline getiren de sizsiniz. Dış politikada çark etmelerinize zaten biz yetişemiyoruz. Anayasa’yı değiştiriyorsunuz, daha aradan üç yıl geçmeden ‘Yeni anayasaya ihtiyacımız var’  diyorsunuz. Dün dost olduklarınızla bugün düşman, dün düşman olduklarınızla canciğer dost oluyorsunuz. Ümmet hızınıza yetişemiyor. Ey AKP, biraz yavaş dönün. Sonuç olarak tüm yaşananlar gösteriyor ki başarısızsınız, ülkeyi yönetemiyorsunuz, sürekli reforma ihtiyaç duyuyorsunuz.

 

ADALET KAVRAMI AKP’YLE ANADOLU TOPRAKLARINDAN MAALESEF Kİ GÖÇ ETMİŞTİR! BU DÜZEN BÖYLE GİTMEYECEK

 

Hükümete ilk seçimde vatandaşın gerekli cevabı vereceğine dikkat çeken İYİ Parti Milletvekili Dursun Ataş, “Bu düzen böyle gitmeyecektir, “AKP ilk seçimde adaletsizliğini de yozlaşmasını da yolsuzluklarını da alıp gidecek, adalet güneşi ülkemizde yeniden tesis edilecek” dedi. Adaletin önemine değinen ve Meclis’te iktidara “Devletler, orduyla değil, parayla değil, petrolle, doğal gazla değil, sanayiyle, ticaretle değil, adaletle yaşar” diyen İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş,  “Adalet bir ülkede hüküm sürerse her şey beraberinde gelir, ekonomi de düzelir refah da artar. Ancak ilk insan topluluklarıyla ortaya çıkan ‘adalet’ kavramı, AKP’yle Anadolu topraklarından maalesef ki göç etmiştir, kanun önünde eşitlik sona ermiş; güçlünün, zenginin, yandaşın yargılanmadığı ancak mazlumun, garibanın, muhalefetin, gazetecinin ‘adalet’ adı altında, ‘kanun’ diyerek hapislere atıldığı, cezalar verildiği bir düzen kurulmuştur.Tıpkı rahmetli Cemil Meriç’in ‘Bu Ülke’ kitabında söylediği gibi kanun, büyük sineklerin yırtıp geçtiği, küçüklerin takılıp kaldığı bir örümcek ağı hâline getirilmiştir. Bu düzen böyle gitmeyecektir, AKP ilk seçimde adaletsizliğini de yozlaşmasını da yolsuzluklarını da alıp gidecek, adalet güneşi ülkemizde yeniden tesis edilecektir” diye konuştu.

Diğer Haberler