Arık'tan Tamer'e 'alkış' yanıtı

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, kendisini hedef alan Ak Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer’e yanıt verdi. Kayseri’yi 14 yıldır Yerköy üzerinden Ankara’ya bağlayacak hızlı tren yalanıyla oyalayan Ak Partililer kervanına Kayseri Milletvekili Tamer’in de katıldığını belirten Arık, “Sayın Tamer’in açıklamalarını üzüntüyle takip ettim. Kayseri’yi kendi ölçeğindeki kentlerin çok gerisinde bıraktıkları için özür dilemesi gerekirken, yeni yalanlarla Kayserilileri kandırmaya çalışıyorlar. Kayseri’nin hak ettiği hizmeti almadığı söylemek Kayseri’yi kötülemek değil, AKP’nin beceriksizliğini ortaya koymaktır” diye konuştu. Tamer’in, “Arık alkışı hak etmiyor” sözlerine de karşılık veren Arık, “Ben İsmail Tamer beni alkışlasın diye değil, fakir fukaranın, garip gurebanın hakkını savunmak için siyaset yapıyorum. İsmail Tamer beni alkışlamasın o fotoğraf çektirdiği FETÖ’yü alkışlasın…” dedi. 

19 yılda Türkiye’yi yoksulluğa mahkum edenlerin halkın içine çıkamadığı için ekranlardan masal anlattığını belirten Arık, “Biz her gün halkımızın içindeyiz, Sayın Tamer’e tavsiyem ara sıra o da halkın içini karışsın, karışsın da, rüyadan uyanıp gerçeklerle yüzleşsin. 19 yılda Kayseri’ye Türkiye’ye neler yaptıklarını evine ekmek götüremeyen yurttaşlarımızdan, elektrik parasını ödeyemediği için tarlasını ekemeyen, çiftçimizden, “Elim kırılsaydı da “AK Parti’ye oy vermeseydim” diyen esnafımızdan dinlesin…  Sağlıkta devrim yaptık diyorlar ya, nasıl devrim yaptıklarını bir bir istifa eden meslektaşlarından; aylar sonrasına randevu verilen hastalardan; kasa da para yok diye ameliyat edilmeyen çaresiz vatandaşlardan sorsun… Sayın Tamer madem güzel şeyler yaptığını söylüyor, öyle koruma ordusuyla değil, kendisiyle tebdili kıyafetle çarşıya pazara çıkalım, vatandaş ne diyor birlikte dinleyelim” diye konuştu.

Binlerce yıllık tarihi ile Kayseri’nin tarih boyunca hep örnek bir kent olduğunu, her zaman Kayserili olmakla gurur duyduğunu ifade eden Arık, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “AKP’li siyasiler için yalan üzerinden siyaset yapmak bir alışkanlık olmuş durumda. Sayın Tamer katıldığı televizyon programında, ‘3600 ek göstergede, EYT'de, emeklilerde, asgari ücretlilerde bizi hep dertlendiren, gündemimizi işgal eden konulardır. Bizim çalışmalarımız arasında bunların hepsi var. Ne zaman çıkacak, olacak mı olmayacak mı diye buradan kesin bir şey söylemenin gereği yok. Çünkü ortada net bir şey yok. Gündemimizde olan şeyler. Hiç kimse endişe etmesin. EYT'lilerde endişe etmesin. Bu geçmişten gelen bir hadise. Bunu düzeltmekte bize düşüyor’’ diyor. Her satırı yalan, her satırı gitmekte olan AKP’nin biçare çırpınışlarıdır. Bakın, 3600 ek gösterge sözünü vermelerinin üzerinden tam 41 ay geçti. Neden yapmadılar, çünkü onların böyle bir  derdi yok. Daha dün, ‘Ekonomik kurtuluş savaşı verdiğimiz böyle bir dönemde erken emeklilik yükünü milletimizin sırtına, ülkemizin sırtına bindirmeye hakkımız var mı? Erken emekli olacak ondan sonra kendine göre başka bir işte çalışmaya devam edecek. Çift dikiş, türedi bunlar’ diyenler kendileri değilmiş gibi çıkmışlar, utanmadan, sıkılmadan bu halkı bir kez daha kandıracaklarını sanarak, ‘Bunu düzeltmekte bize düşüyor’ diyor. İradelerini tek adama ipotek edip, kendi ikballeri dışında hiçbir şey düşünmeyenler, yalanları yanlışları yüzlerine vurulunca da ya ‘beka sorunu’ çıkartıyorlar ya da ‘Kayseri’yi kötülüyor’ diyerek, minderden kaçıyorlar. Kayseri’yi kötüleyenler, ‘Kayseri neden hak ettiği yatırımları almıyor’ diye soranlar değil, Anadolu’nun gözbebeği Kayseri’yi kişi başına kamu yatırımlarında 81 il içerisinde 78’inci sıraya düşürenlerdir. Kayseri’yi kötüleyenler, ‘Kayseri Hızlı Treni, otoyolu hak ediyor’ diyenler değil, Kayseri’nin yanı başındaki iller  yatırım alırken, Kayseri cezalandırılırken, kendi siyasi ikballeri için kafasını kuma gömüp, sessizliğe bürünenlerdir.15 yıldır hızlı tren  YozgatYerköy üzerinden gelecek diye Kayseri’yi kandıranlar şimdide çıkmış, Ankara’dan Kayseri’ye direk gelecek diye Kayseri’yi oyalıyor. İnsan bunu söylerken yüzü kızarır,utanır,mahcup olur. Maalesef taaPensilvanyalara gidip FETÖ’nün koltuğunun altında fotoğraf çektirip, sonrada Kayseri’nin haklarını savunanları Kayseri’yi kötülüyor diyenlerne utanıyor ne de mahcup oluyorlar. Sayın Tamer benim konuşmalarımı alkışlamıyormuş, alkışlaması değil, benim konuşmalarımdan sonra yüzünün kızarmasını, utanmasını bekliyorum. Çünkü ben onların yapmadığı hizmeti, Kayseri’ye yaptıkları ihaneti anlatıyorum. Ben İsmail Tamer beni alkışlasın diye değil, fakir fukaranın, garip gurebanın hakkını savunmak için siyaset yapıyorum. İsmail Tamer beni alkışlamasın o fotoğraf çektirdiği FETÖ’yü alkışlasın…” 

Diğer Haberler