Başkan Büyükkılıç ve Vali Çiçek’ten Bünyan’a müjde

 Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, tarihi yapıları ile ünlü Bünyan ilçesini ziyaret etti. Büyükkılıç, Anadolu Selçuklu dönemi mimarisinin örneklerinden biri olan Sultan Hanı’nı turizme kazandıracakları ve ilçedeki bir binayı da restore edip Kadın Kooperatiflerinin kullanımına hazır hale getireceklerinin müjdesini verdi. 
 
 
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Bünyan Kaymakamı Turgut Gülen, Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun, Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayar Özsoy ile birlikte tarihi yapıları ile ünlü Bünyan ilçesini ziyaret etti. İlk olarak Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun ile birlikte esnafları ziyaret eden Başkan Büyükkılıç, onların varsa istek ve taleplerini dinledi. Daha sonra Vali Çiçek ile birlikte Bünyan Kaymakamı Turgut Gülen’i ziyaret ederek, Kaymakam Gülen’in verdiği brifingi dinledi. Bünyan’da kadınlar için güzel bir projeyi daha hayata geçireceklerini ifade eden Büyükkılıç, Vali Gökmen Çiçek ile yapılan incelemeler sonrasında daha öncesinde okul ve izcilik kamp merkezi olan binayı Büyükşehir Belediyesi olarak restore edip Kadın Kooperatiflerinin kullanımına hazır hale getireceklerinin müjdesini verdi.
Daha sonra, elektrik şirketi, Bünyan Devlet Hastanesi, Bünyan Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile Bünyan Şoförler ve Otomobilciler Odası’nı ziyaret eden Vali Çiçek ve Başkan Büyükkılıç, son olarak Anadolu Selçuklu dönemi mimarisinin örneklerinden biri olan ve Sultan I. Alaeddin Keykubad tarafından ipek yolu üzerinde 1232-1236 yıllarında inşa ettirilen Sultan Hanı’nı gezdi. Burada incelemelerde bulunan Başkan Büyükkılıç, tarihi değerin bilinirliğini sağlamak, vatandaşlar için uğrak noktalarından biri haline getirmek ve farklı işlevler kazandırmak adına KAYTUR vasıtasıyla Sultan Hanı’nda tarihi dokuya uygun bir şekilde halka hizmet verileceği müjdesini verdi.
 
‘ŞEHRİN TURİZM, KÜLTÜREL DEĞERLERİNİ AYAĞA KALDIRMAK İÇİN SÖZ VERDİK’
Kayseri Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi olarak omuz omuza çalışmaya devam ettiklerini söyleyen Vali Çiçek, “Biz Büyükşehir Belediye Başkanımız ile birlikte bu şehrin turizm, kültürel değerlerini ayağa kaldırmak için söz verdik. Sağ olsun Bünyan Belediye Başkanımız ve Bünyan Kaymakamımız, Büyükşehir Belediye Başkanımız ile bizi çok etkileneceğimizi, gerçekten Türk tarihine büyük hizmet olacağını, faaliyete geçirilmesini, işletmeye açılmasını, tüm Kayserililerin tanımasını istedikleri bir yeri göstermek için davet ettiler. Davet ve talepleri üzerine Bünyan’a geldik. Gerçekten hem Büyükşehir Belediye Başkanım hem ben çok etkilendik, çok duygulandık. Büyükşehir Belediye Başkanımız burada bir müjde daha açıkladı, çok mutlu oldum. Başkanımız ‘Artık KAYTUR, Bünyan’da ve Sultanhanı’nda’ dedi. Bu demektir ki çok kısa süre sonra Kayserililerin hizmetinde gerçekten muhteşem 1200 yılında yapılmış bir han, halkımızın hizmetinde olacak, halkımızın ziyaretine açılacak. İşletmeler olacak, hediyelik eşyalar, tarihi bilgilendirmeler olacak. Şimdiden çok heyecanlandığımızı belirtmek istiyorum. Huzurlarınızda Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Birçok çalışması, hizmeti olmuştur ama bu benim için çok özel. Çünkü Türk tarihine, ecdada saygı göstermek bu milletin birinci görevi ve burada büyük bir tarih yatıyor, muhteşem bir eser burada yer alıyor” şeklinde konuştu. 
 
‘BİRLİĞİN, BERABERLİĞİN BEREKETİNİ HEP BERABER YAŞIYORUZ’
Başkan Büyükkılıç da yaptığı konuşmada, “Sayın Valimize uyumlu çalışmalarından dolayı özellikle teşekkür ediyorum. Birliğin, beraberliğin bereketini hep beraber yaşıyoruz. Kayseri’mizde Sultan Hanı gibi değerimizi, Kayserili hemşerilerimizin ve buraya gelecek dostlarımızın hizmetine sunmak, KAYTUR marifetiyle en güzel hizmetleri vermek suretiyle, tarihe saygı anlayışı içerisinde burayı sahiplenmeyi sağlamak bizim için olmazsa olmazdır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler