Arık'tan TMSF'nin el koyduğu şirketler için önerge

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Çetin Arık, TMSF tarafından el konulan şirketlerde yaşanan sorunların araştırılması için önerge verdi. Binlerce kişinin ekmek kapısı olan şirketlerin başına liyakati olmayan kişilerin atanması ve paravan şirketlerle bu şirketlerin içinin boşaltılmasına TBMM’nin sessiz kalmaması gerektiğini belirten Arık, iddiaları yalanlayan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli’ye sosyal medyadan seslenerek, “Madem sorun yok o zaman araştırma önergemize destek verin” dedi.

Daha önce farklı şekillerde konuyu gündeme getiren, iki kere soru önergesi veren Arık, bu kez de Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli ve yakınlarını TMSF tarafından el konulan şirketlerdeki rollerinin ve şirketlerde yaşanan olayların araştırılması ve gerekli durumda yargı yolunun açılabilmesi için hazırladığı Araştırma Önergesi’ni TBMM başkanlığına sundu. Konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Arık, şu görüşleri dile getirdi: “Tüyü bitmemiş yetimin hakkını savunmaya devam edeceğiz. İşte bunun için TMSF’nin el koyduğu şirketlerde yaşananların araştırılması ve yargı sürecinin başlatılabilmesi için hazırladığımız Araştırma Önergesi’ni TBMM Başkanlığı’na sunduk.  El konulan şirketlerin içinin boşaltılmadığını öne süren Nurettin Canikli’den de araştırma önergemize destek vermesini bekliyoruz. Ve soruyoruz:

Hiçbir deneyimi olmayan Nurettin Canikli’nin danışmanları ve yeğeninin arkadaş grubunun TMSF’nin el koyduğu milyarlık şirketlere atanması normal mi?

El konulan şirketler ile bu şirketlerle iş yapan firmaların aynı adreste Altunizade Mahallesi, Aziziye Sokak Palmiye Apartmanı adresinde bulunması normal mi? Nurettin Canikli’nin ve yeğeni Kemal Canikli’nin banka kartı ekstrelerinin de bu adrese gitmesi normal mi?

Madem her şey normal, madem abdestinizden şüpheniz yok,  o zaman gelin araştıralım...”

Diğer Haberler