Bünyan'da sel sonrası inceleme ve temizleme yapıldı

Dün akşam saatlerinde yaşanan yoğun yağış ile Bünyan İlçesinin Köprübaşı Mahallesinde sel meydana geldi. Yaşanan sel nedeniyle Köprübaşı Mahallesi yoluna kayalar düştü ve üç evde su baskını yaşandı. Bünyan İtfaiyesi ve Bünyan Belediyesi ekipleri kısa sürede harekete geçerek yoldaki kayaları temizleyerek bölgeye ulaştı. Su baskını yaşanan evler vidanjör yardımıyla temizlendi. Olağanüstü bir durum yaşanmaması için yağış bitimine kadar AFAD, Bünyan İtfaiyesi, Bünyan Belediyesi ekipleri, Jandarma ve KASKİ ekipleri bölgede hazır bulundu. 

Sabahın erken saatlerinde ise Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun, belediye ekipleri ile bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Mahallelilerle görüşen, talep ve isteklerini dinleyen Başkan Altun, bölgede belediye ekipleriyle yapılabilecek çalışmalar ve çözüm yolları hakkında istişare gerçekleştirdi. 

İncelemeler ve görüşmeler sonrası açıklamada bulunan Başkan Altun, ''Mahallemizde bulunan üç evde yaşanan su baskını nedeniyle ufak çaplı hasar meydana geldi. Ekiplerimizle bölgede inceleme yaparak çözüm yolları ile ilgili istişarede bulunduk. Köprübaşı Mahallemizde sel sorununu çözmek için ay sonuna kadar çalışmalarımıza başlayacağız. En büyük tesellimiz can kaybının yaşanmaması. Tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, bu tür afetlerin tekrar yaşanmamasını niyaz ediyorum'' ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler