Büyükşehir Belediyesi, Mimar Sinan'ın eserlerini içeren minyatür sergisi açtı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Hunat Hatun Kültür ve Sanat Merkezi'nde Mimar Sinan'ın eserlerini içeren minyatür sergisi açtı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Mimar Sinan, memleketi Kayseri'de eserlerini içeren minyatür maket sergisi ve hayatını konu alan belgesel filmiyle anlatıldı.

Daha önce fuar alanındaki Kadir Has Kent ve Mimar Sinan Müzesi'nde bulunan minyatür maketler, Büyükşehir Belediyesi tarafından bakım ve tamirleri yapılarak Hunat Hatun Kültür ve Sanat Merkezi'nde yeniden sergiye açıldı.

"Mini Minia Sinan" ismiyle ziyaretçilere açılan sergide aralarında mimara ait Süleymaniye Camisi ve Külliyesi, Selimiye Camisi, Haseki Sultan Külliyesi, Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi ve Mihrimah Sultan Camii olmak üzere toplam 5 eserin minyatür maketi sergilenirken ayrıca Mimar Sinan'ın hayatının anlatıldığı animasyon belgesel de sunuluyor.

Öte yandan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Ticaret Borsası'nı ziyaret ederek, Başkan Recep Bağlamış ve yönetimi ile çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Diğer Haberler