Finlandiya Büyükelçisi Maki, Başkan Büyükkılıç’ı ziyaret etti

Finlandiya Ankara Büyükelçisi Ari Maki, beraberindeki heyet ile birlikte Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ı ziyaret etti. Başkan Büyükkılıç, beyaz zambaklar ülkesi olarak nitelendirilen Finlandiya ile ilişkilerin geliştirilmesine dikkat çekerken, Büyükelçi Maki ise çevresel dijitalleşme ve dijital verilerin bilgi sistemleri ile ilgili çalışmalar ve eğitim noktasında işbirliği yapabileceklerini ifade etti.
Finlandiya Ankara Büyükelçisi Ari Maki, bir dizi ziyarette bulunmak adına Kayseri’ye geldi. Beraberindeki heyet ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ı ziyaret eden Maki, Başkan Büyükkılıç’ın makamında ağırlandı. Maki, Başkan Büyükkılıç’ın davetiyle Kayseri’ye yeniden gelerek Erciyes Kayak Merkezini görmek istediğini belirtti.
 
‘KAYSERİMİZİN FAHRİ KONSOLOSLUK AÇISINDAN GÜNDEMİNİZE ALINMASI BİZLERİ MUTLU ETTi’
Kayseri’yi ziyarette bulunan Büyükelçi Maki’ye kentin güzelliklerini anlatan ve ortak iş birliklerinin sürdürülmesini temenni ettiğini belirten Başkan Büyükkılıç, “Kayserimize teşrif etmenizden dolayı memnuniyetimi sunuyorum. Kayseri, bir endüstri ve ticaret merkezi olarak bilinir. 6 bin yıllık ticari geçmişi, kazı çalışmalarıyla ortaya çıkan tabletlerde bilim adamları tarafından paylaşılmaktadır.  İş adamlarımızın Finlandiya’yı ziyaret etmesi ve oradaki yatırımcıların şehrimize gelmiş olması doğru bir yaklaşım olacaktır. İzmir ve Adana’dan sonra Kayserimizin Fahri konsolosluk açısından gündeminize alınması bizleri mutlu etti. Beyaz Zambaklar ülkesini Kayserili iş adamlarının yakın zamanda ziyaret etmesi gerekir. Oradaki dostlarımızın da buraya gelmesinin doğru olduğunu düşünüyorum. Erciyes gibi bir değerimizin olması şehrimizin zenginliğini arttırmakta. Gerek uluslararası standartta bir kayak merkezi oluşu gerek de Anadolu’da bir marka olması bizim için önem arz etmekte. 1,5 milyon nüfusu, 16 ilçesi olan Kayserimize yeniden hoş geldiniz diyorum. Kayseri ve bölgesindeki hemşerilerimizin Avrupa’da çok sayıda olması, şehrimizin zaten Avrupa standartlarını yakaladığını, 2’nci ve 3’üncü kuşakların yatırımdan yatırıma koşup, şehrimizle Avrupa arasında bir köprü oluşturması bizler için de bir kazanımdır” diye konuştu.
 
‘KAYSERİ’NİN BÜYÜK BİR ŞEHİR OLDUĞUNU GÖRDÜĞÜM ZAMAN BURADA DA BİR FAHRİ KONSOLOSLUĞUN AÇILMASI İÇİN DESTEK VERDİM’
Finlandiya Ankara Büyükelçisi Ari Maki de Kayseri’de açılan fahri konsolosluk hakkında, “Bizleri kabul ettiğiniz için hem size hem de Kayseri halkına teşekkürlerimi sunuyorum. Onursal konsolosların önemli görevleri vardır. Kayseri’nin büyük bir şehir olduğunu gördüğüm zaman burada da bir Fahri konsolosluğun açılması için destek verdim. Fahri konsolosların İkili ilişkilerin gelişmesi ve ticari bağın kuvvetlenmesi gibi önemli görevleri vardır ve geçen yıl, iki ülke arasındaki ticari nokta 2 milyar Euroya ulaştı. Gönderilen malların sayısı artmış durumda, Finlandiya'dan Türkiye'ye %24, Türkiye'den Finlandiya'ya %31 oranında artış var” şeklinde konuştu.
Ziyarette, Başkan Büyükkılıç ve Finlandiya Ankara Büyükelçisi Ari Maki arasında hediyeleşme gerçekleşti.

Diğer Haberler