Japonya Uluslararası Acil Yardım Ekibi, ülkelerine dönmeden Kayseri'yi ziyaret etti

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan'da olan iki ayrı deprem sonrası arama kurtarma çalışmalarına destek olmak amacıyla gelen Japonya Uluslararası Acil Yardım Ekibi, ülkelerine dönmeden önce Kayseri Vali Vekili Abdullah Kalkan’a nezaket ziyaretinde bulundu. 
 
6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 9 saat arayla meydana gelen iki büyük deprem, Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde yıkıma sebep oldu. Depremin üzerinden 10 gün geride kaldı ve bölgede arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor. Yaşanan deprem sonrası dünyanın birçok yerinden deprem bölgelerine arama kurtarma ekibi ve yardım gönderildi. Arama kurtarma ekibi gönderen bir ülke de Japonya oldu. Japonya’dan arama kurtarma ekiplerine destek amaçlı gelen ekip deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına katılarak enkaz altından birçok kişiyi canlı olarak kurtardı. 
 
Yapılan çalışmalar sonrasında Japonya’ya geri dönen Japonya Uluslararası Acil Yardım Ekibine bağlı Arama Kurtarma Ekibi, ülkelerine dönmeden önce Kayseri’ye gelerek Vali Vekili Abdullah Kalkan’a nezaket ziyaretinde bulundu. 
 
Kalkan, Japonya ekibine Kayseri tarihini yansıtan minyatür kümbet hediye etti. 

Diğer Haberler