Kayseri'de belediye iştiraklerinde çalışanlara yapılan zam oranı belli oldu

Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik, belediye iştiraklerinde çalışan 6 bin 331 üyelerinin temmuz ayı maaşlarını yüzde 17,53 zamlı alacaklarını duyurdu.

Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, KASKİ Genel Müdürlüğü, Melikgazi, Kocasinan ve Talas Belediyeleri şirketlerinde çalışan üyelerinin toplu iş sözleşmesi gereğince TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarına göre temmuz ayı maaşlarını zamlı alacaklarını bildirdi.

Zam oranını değerlendiren Çelik, şunları kaydetti:

"6 bin 331 üyemize TÜİK'in açıklamasıyla temmuz ayı itibarıyla yüzde 17,53 oranında zam yapılacaktır. Üyelerimizin ücretlerine, iş risklerine ve sosyal haklarına açıklanan bu TÜFE oranları yansıtılacaktır. En düşük günlük yevmiye alan üyemiz 119,25 liradan zamla birlikte 140,15 liraya yükselecektir. İş riski alan üyelerimize de ayrıca yüzde 17,53 oranın da zam yapılacaktır. Kurban Bayramı öncesi de toplu iş sözleşmesinde hak ettiğimiz ikramiyeler bayram öncesi işçilerimizin hesaplarına zamlı olarak yatırılacaktır. Üyelerimizin aldıkları farkları aileleriyle huzur içerisinde harcamalarını temenni ediyorum."

Diğer Haberler