Kayseri OSB, zırh delici mermi ve bomba atar üretimine talip oldu

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, organize sanayi olarak ülkemizin yurt dışından aldığı 7.65x54 mm zırh delici tüfek mermisi ile  40x51 bombaatar mühimmatı üretimine talip olduklarını söyledi. Nursaçan, mermi ve bombaya ilişkin tekliflerini Savunma Sanayi İcra Komitesine sunduklarını açıkladı.

OSB başkanı Tahir Nursaçan, konu hakkında şunları söyledi;

"Kayseri OSB,bu önemli projelerle sadece ilimiz değil, adından her yerde söz ettirerek, ülkemizde bulunan 330 OSB’lere de model olacak şekilde örnek ve öncü çalışmalara imza atılmaktadır. Değişimi Hisset- Dönüşüme Ortak Ol mantığından hareketle Kayseri yatırımın, üretimin, istihdamın ve ihracatın merkezi  olmakta kararlıyız. Bu çerçevede, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyacı olan, yurt dışından ithal edilen  7.65x54 mm zırh delici tüfek mermisi ile  40x51 bombaatar mühimmatı Kayseri OSB olarak üretmeye talibiz. Bu konuda Milli Savunma Bakanlığına,Savunma S anayi Müsteşarlığına başvurularımız oldu. Projelerimizi kendilerine tanıttık. Şu  anda önerimiz Savunma  Sanayi İcra Komitesinde incelemede." 

Kayseri OSB olarak; savunma sanayine yönelik projelerden söz eden Tahir Nursaçan, her iki mermi ve mühimmatın patlayıcı özelliği olması nedeniyle mevcut OSB alanı dışında Kayseri- Adana karayolu yakınlarındaki bir alanda kurulacak fabrikada üreteceklerini söyledi. Nursaçan "Gelinen bu noktada, belirlenen hedefleri yakalamak, kalkınma ve gelişmemizi bundan böyle daha yüksek seviyelere taşımak, tabiri caizse vites yükseltmek kaçınılmaz bir hal almıştır. Ülkemizde yaşanan bu değişim ve gelişim hamlesinden hep birlikte güçlenerek çıkacağımıza inanıyorum. Gün, ekonomik kalkınma hamlesine daha da sıkı sarılma, yeni başarı hikayelerini yazma, kısır, içi boş, yersiz ve gereksiz tartışmaları bir kenara bırakma günüdür. Gün, ortak işbirliği imkânlarını öne sürerek, Allah’ın bahşettiği enerjimizi, imkân ve kabiliyetlerimizi doğru zamanda, doğru işlere sarf etme günüdür." dedi,

Diğer Haberler