"Kamu müteahhitlerimiz zor durumda ancak iktidar bu konuda duyarsız"

DEVA Partisi Kayseri İl Başkanı Metin Özkaya, "TÜİK verilerine göre enflasyon yüzde seksen ancak akaryakıt işçilik ve yapı maliyetlerindeki fiyat artışı yüzde üçyüz , dörtyüz civarında bu şekilde işlerinin sürekliliği olmayacağı gibi bir çok firmada iflas eşiğine getirilmiştir" dedi.

Deva Partisi Kayseri İl Başkanı Metin Özkaya, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye’nin ekonomisinde ve gelişiminde büyük rol alan kamu müteahhitlerimiz zor durumda ancak iktidar bu konuda duyarsız.

Tüik verilerine göre enflasyon yüzde seksen ancak akaryakıt işçilik ve yapı maliyetlerindeki fiyat artışı yüzde üçyüz , dörtyüz civarında bu şekilde işlerinin sürekliliği olmayacağı gibi bir çok firmada iflas eşiğine getirilmiştir.

Artan maliyetlerden dolayı İşin devamını getiremeyen firmaların yasaklı duruma düşürülmesi ve teminatlarının irat kaydedilmesi telafisi olmayan daha büyük maduriyetler doğurmaktadır.

Tasfiye için yüzde onbeş şartının kaldırılıp koşulsuz şartsız tasfiye kararının çıkarılması ve yaşanmakta olan maduriyetin bir an evvel giderilmesi gerekmektedir. Yaşanan bu maduriyetlerin yakından takipcisi olacağız."

 

 

Diğer Haberler