KASKİ ekipleri, 119 saat sonra enkazdan 16 yaşındaki Kamil’i kurtardı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri, deprem enkazından 116 saat sonra 16 yaşındaki Kamil Can Ağdaş’ın sağ olarak kurtarılması çalışmalarına destek oldu.
 
Kahramanmaraş merkezli yaşanan büyük depremde ağır hasar gören bölgede göçük altında kalan depremzedelere ulaşmayı, kurtulan depremzedelere ise yardımcı olmayı sürdüren Kayseri Büyükşehir Belediyesi ekipleri, depremin yaralarının sarılması için Kahramanmaraş’ta çalışmalarını sürdürüyor. 
 
119 SAAT SONRA ÜLKE MUCİZE İLE TANIŞTI
 
Tüm Türkiye’de dâhil dünyanın tek yürek olduğu yüzyılın en büyük depreminde, Kahramanmaraş’ta, Hatay’da ve diğer deprem bölgelerinde de 5 gün geride kalmasına rağmen umut ışığı sönmezken, sağ çıkarılan vatandaşlar sevinci ve umudu arttırıyor. Bölgede, aralarında KASKİ, UMKE, AFAD ve sağlık görevlileri olmak üzere pek çok arama kurtarma ekibi tarafından gösterilen cansiperane gayretlerle bir mucize daha yaşandı. Kahramanmaraş’ta enkaz altında kalarak 119 saat geçiren 16 yaşındaki Kamil Can Ağdaş, sağ olarak enkaz altından çıkarıldı. Palmiye Sitesi enkazından sağ olarak çıkarılan depremzede Ağdaş, “Susadım. Hangi gündeyiz” diyerek kurtarma ekibine seslenirken, Büyükşehir Belediyesi KASKİ ekipleri ile birlikte diğer arama kurtarma ekipleri, depremzede Ağdaş’a can suyu oldu. Sedyeye konulan, termal battaniye ile sarılarak baret takılan Ağdaş, ambulansla hastaneye sevk edildi.
 
BÜYÜKŞEHİR KASKİ’DEN 74 PERSONEL 29 ARAÇ VE 50 BİN PAKET SU İLE DESTEK
 
Kayseri Büyükşehir Belediyesi KASKİ, görevlendirilen 74 kişilik ekiple Kahramanmaraş’ta 1 vinç, 2 kepçe, 1 kayar kasa kamyon, 1 kamyonet, 7 kamyon, 10 adet 4X4 pikap, 2 vidanjör, 1 TIR, 1 minibüs, 1 kombine aracı, 1 hidrofor sistem (pompa, motor ve sürücü), 1 kar motoru ile çalışmalara destek veriyor. Bunun yanı sıra bölgeye 50 bin paket bardak su ulaştırıldı.

Diğer Haberler