Başkan Büyükkılıç, Kayseri’de hasar gören yapılarla ilgili bilgi verdi

 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, üst üste yaşanan iki deprem sonrası Kayseri’de 3 binada ciddi hasar oluştuğunu can kaybının olmamasının ise sevindirici olduğunu açıkladı. 
 
6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7,7 ve 7,6 şiddetinde deprem 10 ilde yıkıma sebep oldu. Kayseri’den de şiddetli şekilde hissedilen deprem, panik oluşturdu. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, MHP Kayseri İl Başkanı Adnan İncetoprak ve 16 ilçe belediye başkanının katılımıyla basın toplantısı düzenlendi. 
Kayseri’de 3 yapının büyük zarar gördüğünü ve 4 hayvanın telef olduğunu belirten Büyükkılıç, “Deprem bölgelerindeki 10 ilde olan sürece katkı sağlarken bir de Kayseri boyutunun ortaya çıktığını, insanların tedirgin olduğunu ister istemez sosyal tesislerin, toplu mekanların okullarımızın, camilerimizin, yurtlarımızın yani insanların tek katlı gibi yaşayabileceği ortamlara yöneldiğini gözlemledik ve önlemler almaya başladık. İlçelerimizde ilk etapta belediye başkanlarımızla birebir görüşmeler sonrasında birinci deprem sonrası Kayseri bağlamında öğrendiğimiz bilgiler doğrultusunda ciddi manada bir sıkıntı olmadığı yönünde bilgiler geldi. Develi Yaylacık’ta 2 tane ev hasar gördü. Sarız ilçemizde de Dayoluk, Tekneli’de  2 hayvan barınağının ve 1 yapının sıkıntı gördüğünü 4 tane de küçükbaş hayvanın telef olduğunu öğrendik. Onun dışında ilçelerimizden bize sıva çatlaklarının, ufak tefek sıkıntıların olduğunu ancak tehlike arz eden bir ortamın olmadığının bilgisi gelmesiyle bir nebze olsun rahatlamıştık” dedi.
 
KAYSERİ’DEN AFET BÖLGESİNE GİDEN EKİPMANLAR
 
Başkan Büyükkılıç, Kayseri’den afet bölgelerine giden ekipmanlar ve destekler hakkında da bilgiler verdi. Büyükkılıç, “Kayserimizde bir can kaybı yaşanmamış olması elbette ana taşıyıcıların da sıkıntı olmadan, yapılarda dökülme ve çatlamalar olmasının tedirginliğinin üst düzeyde olduğu kanaatiyle bizler belki kısmen rahatladık ancak ister istemez kimseye de bir şey diyemedik. Süreci takip ettik. Sayın valimizle de sürekli istişarede bulunduk. 3 tane yapının ciddi manada sıkıntıya girdiğini ve bunlarla ilgili gerekli kararların değerlendirildiğini ve gerekenin yapılması konusunda çalışmalar yapılacak. Birkaç tane minaremizin yıkıldığını biliyoruz; Sarız, Yahyalı, Akkışla ve Pınarbaşı, Tomarza’da var. Bazı camilerde sıkıntılar var ancak tedbirleri aldık. 
 
Belediyeler olarak; Kayseri’den Kahramanmaraş’ta dün itibariyle bin 589 personelimiz var. 300 civarında iş makinesi, 330 üzerinde TIR’larla giden destek malzemesi var. 349 tane araç var. 23 tane çöp toplama aracımız var. Değişik illerde ve merkezlerde 39 tane mobil mutfak var. Mobil WC ve banyo setlerimiz var, karavan ve konteyner ise 38 adet var. 49 tane jeneratörümüz, 19 tane cenaze yıkama ve nakil aracımız, dün itibariyle de 45 otobüs, 5 tane yakıt tankerimiz var ve bunlarla bitmiyor çalışmalar sürekli devam ediyor. Her ilden de şehrimize gelenler var, şu an itibariyle ilimizde bulunan depremzedenin illere göre dağılımı 10 bin 451’dir” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler