Kayseri eski valisi Şehmus Günaydın, kentten ayrıldı

Kayseri Valiliği görevinden ayrılan Şehmus Günaydın, yapılan veda töreni sonrası kentten ayrıldı. Günaydın, ayrılmadan önce Kayseri’de yapamadıkları hiçbir işin olmadığını söyledi. 
 
Cumhurbaşkanlığı Valiler Kararnamesi ile Mülkiye Başmüfettişi olarak atanan Kayseri Valisi Şehmus Günaydın için Valilik önünde uğurlama töreni düzenlendi. Törene, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl Başkanı Adnan İncetoprak ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Daha önce de iki ilde valilik görevinde bulunduğunu anımsatan Günaydın, “Beni bu göreve atayan, layık gören Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum. Destekleri, katkıları için İçişleri Bakanıma şükranlarımı arz ediyorum. Bizim var olma nedenimiz burada devletimize, milletimize, Kayseri'mize, Kayserili hemşerilerimize hizmet etmektir” ifadelerini kullandı. Günaydın son olarak kendi adına yaptığı her işten keyif aldığını ve yapamadıkları hiçbir işin olmadığı düşüncesinde olduğunu sözlerine ekledi. 
 
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da, valiliğin bir makam görevi olduğunu belirterek, Günaydın’a Kayser’ye verdiği hizmetler nedeniyle teşekkür etti. Büyükkılıç, “Malumunuz Valimizin tayini çıktıktan sonraki gün beraber oturduk, hayırlısı olsun dedik ve uğurlama için şu anda burada bulunuyoruz. Bu bir kamu görevidir, elbette sayın valimiz Kayseri’mize 4 yıla yakın hizmetleri var. Uyum içeresinde bizlerle birlikte yaptığı çalışmalar var. Gerek sivil toplum örgütleri gerek kamu kurumlarıyla olsun, tabi herkesin ve her baba yiğidin bir yoğurt yeme şekli vardır. Kimilerinin bu stil hoşuna gider kimilerinin hoşuna gitmez ama görevini yapar, hassasiyet içerisinde hareket eder.  Zor bir süreçten geçtik hepimiz pandemi dönemi yaşadık bütün bunlara rağmen dayanışmanın en güzel örneklerini yaşadık ve hepimiz fedakarlıklar yaptık ve şimdide hayırlısıyla gönderiyoruz” dedi. 
 
Büyükkılıç, yeni valimizin de saat 17.00’da geleceğini ve karşılayacaklarını belirterek, “Devlette devamlılık esastır. Kurumlar burada, kişiler fani Allah baki. Hepimiz bu şehrin huzuru için, bu şehrin insanları için dayanışma içerisinde nefsimizi ayaklar altına alıp çalışmaya görev süremizce devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler