"Tüm yargı organlarının aynı tavrı almasını bekliyoruz"

Geçtiğimiz günlerde Kayseri Barosu'na kayıtlı Avukat Savaş Ünlü'nün arabuluculuk görüşmesi esnasında saldırıya uğramasının ardından barodan konuyla ilgili bir açıklama yapıldı.

Yazılı açıklamada avukata yapılan saldırının adalete yapıldığı belirtildi. 

Kayseri Barosu'nun yazılı açıklaması şöyle; "12.08.2022 tarihinde taraf vekili sıfatıyla katıldığı arabuluculuk görüşmesi esnasında meslektaşımız Av. Savaş Ünlü fiziksel şiddete maruz kalmış, saldırıya uğramıştır. Hayati tehlike olacak nitelikte bu saldırıyı lanetliyoruz. Görevini ifa etmekten başka bir şey yapmayan meslektaşımız, ölümle burun buruna gelmiştir. Meslektaşımıza acil şifalar diliyoruz.

Zor günlerde sığınılacak liman görevini üstlenmiş olan avukatlara yönelik saldırıyı ilkellikten ve vandallıktan başka bir şeyle izah edemeyiz.

Hakkın elde edilmesi gibi kutsal bir görevi ifa eden avukata yönelik saldırı, sadece avukatın şahsına değil, hakka, adalete, kurucu unsuru olduğumuz yargı kurumuna da yönelik bir saldırıdır. Avukata karşı şiddete ilişkin olarak, sadece Baroların değil tüm yargı organlarının da aynı tavrı alması yanında devletin tüm kurumlarının da aynı kararlılıkla bu şiddete karşı çıkmasını bekliyor ve talep ediyoruz.

Mesleğini ifa eden, hak arama hürriyetinin gerçekleşmesi için uğraşan avukata saldırı ağır suçtur.

İlk andan itibaren takipçisi olduğumuz bu menfur olaydaki saldırgan emniyet güçlerimizin gayreti ile yakalanmış, 14 Ağustos 2022 günü tutuklanmıştır. Olay ile ilgili yargılama sürecinin takipçisi olacağımızı, meslektaşlarımızın sonuna kadar yanında olacağımızı kamuoyuna saygılarımızla duyuruyoruz."

Diğer Haberler