Vali Çiçek ve Başkan Büyükkılıç Soğanlı Ören Yeri’ni ziyaret etti

 Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Soğanlı Ören Yeri ve Erdemli Vadisi’ni ziyaret etti.
 
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç eşleri ile birlikte Kayseri’nin Yeşilhisar ilçesine bağlı Soğanlı Öğren Yeri ve Erdemli Vadisi’ni ziyaret etti. Kayseri’ye atandığı günden itibaren Başkan Memduh Büyükkılıç ile birlikte turizm hakkında istişareler yaptıklarını söyleyen Vali Gökmen Çiçek, “Kayseri’ye atandığım günden itibaren Değerli Belediye Başkanımız ile yaptığımız istişarelerde turizmin ikimizin de ortak yanı olduğunu gördüm. Birlikte Kayserimizi bir turizm destinasyonunun en önemli illerinden birisi haline getirmek istiyoruz. Kayseri’nin kültürel hazine üzerinde durduğunu hem Belediye Başkanımızdan dinlemiş hem de gezerek ben görmüştüm. Konuşmalarımızda Kayseri’nin tüm dünyada tanınması ve tüm dünyanın buraya akın etmesini sağlayacak çalışmaların içerisinde olmamız gerektiği noktasında mutabık kaldık. Vakit kaybetmeden her alanı gezdik. İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Şükrü Dursun’un da büyükşehir ile uyum içinde çalışması bizi mutlu etti. Büyükşehir belediyemizin başlattığı çalışmalar vardı. Bende geldikten sonra tüm valilik imkanlarımızı bir araya getirerek Kayseri’yi turizmde hak ettiği yere getirmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
Soğanlı Ören Yeri’ne hayran olduğunu dile getiren Vali Çiçek “Bugün Belediye Başkanımızla beraber son çalışmaları yerinde görmek için İl Kültür VE Turizm Müdürümüzü de yanımıza alarak tarihte seferberliğe ilk adım olan Tahtalı Kilisesi’nde Büyükşehir Belediyemizin ihalesini yaptığı çalışmaları yerinde inceledik” dedi.
 
‘SOĞANLI VADİSİ BİZİM İÇİN BİR HAZİNE’
Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise “Sayın Valimize enerjik ve gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Soğanlı Vadimiz bizim için bir hazinedir. İnşallah bunu değişik etkinlikler ile kamuoyunun ilgililerine ve görüşüne sunmak burada, bölgenin aktörü ve destinasyonu olması olmazsa olmazımızdır. Ben değerli Valimize, Belediye Başkanımıza, İlçe Kaymakamımıza ve İl Turizm Müdürümüze teşekkür ediyorum” diye konuştu. 
 Yeşilhisar Belediye Başkanı Halit Taşyapan, İlçe Kaymakamı Ahmet Ali Altıntaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, Soğanlı Muhtarı Ali Cebeci ve ULR Group Yönetim Kurulu Başkanı Habil Uluer de Vali Gökmen Çiçek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’a verdikleri emek ve destekten dolayı teşekkürlerini iletti.

Diğer Haberler