Vali Günaydın ve Başkan Büyükkılıç, KADES standını ziyaret etti

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından kurulan Kadın Acil Destek Uygulaması (KADES) standını ziyaret etti.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükkılıç, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda açılan stantta kadın derneklerinin temsilcileri ile bir araya geldi.

Her türlü canlıya şiddetin insanlık suçu olduğunu, kadına yönelik şiddetin de asla kabul edilemeyeceğini belirten Büyükkılıç, "Şiddet, şiddettir, kadınlara yönelik şiddet asla kabul edilemez. Kadınlara şiddet konusunda duyarlılık gösteriyoruz, sıfır tolerans diyoruz. Cumhurbaşkanlığımız ve bakanlıklarımız önderliğinde kurum ve kuruluşlarımızla sivil toplum örgütleriyle iş birliği yapıyoruz. İçişleri Bakanlığı'nın KADES uygulamasını da çok önemsiyoruz. Şiddete uğrandığı zaman kadınların hemen yetkililere bildirmeleri konusunda kendilerine tavsiyelerde bulunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Büyükkılıç, daha sonra vatandaşlara kadına yönelik şiddet konusunda alınabilecek tedbirler ile şiddete maruz kalan kişilerin nerelere başvurabilecekleri bilgisinin yer aldığı broşür dağıttı.

Büyükkılıç, Vali Şehmus Günaydın, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ile birlikte Kocasinan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Amirliği'ni de ziyaret ederek, polis memurlarından bilgi aldı.

Diğer Haberler