15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliği

Kartal Şehitliğinde düzenlenen programda Kur'an-ı Kerim okundu dua edildi. Vali Şehmus Günaydın ve etkinliğe katılanlar, şehit kabirlerini ziyaret ederek karanfil bıraktı.

Vali Günaydın, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, FETÖ'cülerin hain darbe girişimini asla ve asla unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını söyledi.

AK Parti Kayseri Milletvekilleri Taner Yıldız ve İsmail Emrah Karayel ile Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da terörle mücadelenin önemine dikkat çekerek birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra iznini yarıda keserek Siirt Üçüncü Komando Tugayındaki birliğine dönen ve 27 Temmuz 2016'da zırhlı askeri aracın geçişi sırasında teröristlerce menfeze yerleştirilen patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Nuh Kürşat'ın kardeşi Mercan Edanur Temizyürek de ağabeyinin kabrini ziyaret etti.

Temizyürek, ağabeyinin o dönem nişan için Kayseri'ye izne geldiğini anlattı.

Ağabeyinin, "Burası çok karışık" denilerek izni bitmeden birliğine çağrıldığını aktaran Temizyürek, "Ortalık karışık olduğu için bir hafta merkezde bekletildi. Sonra görev yerine giderken patlama nedeniyle şehit oldu. Ağabeyimi benden aldılar. Aradan yıllar da geçse her şeyi dün gibi taze. Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın." dedi.

Mardin'de 4 Nisan 2016'da teröristlerce şehit edilen Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Polat'ın annesi Yıldız Polat da oğlunun kabri başında, "Buraya gelmeyince duramıyorum. Buraya gelince rahatlıyorum. Evim gibi oldu, sürekli geliyorum." ifadesini kullandı.

Etkinlikler kapsamında Erciyes Üniversitesi (ERÜ) yerleşkesindeki 15 Temmuz Anıtı önünde de tören düzenlendi, sergi açılışı gerçekleştirildi.

Hunat Hatun Camisi'nde öğle namazından önce şehitler için mevlit okutularak dua edildi. Büyükşehir Belediye tarafından düzenlenen "Türkiye Geçilmez" konulu serginin açılışı yapıldı.

Etkinliklere ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, İl Jandarma Komutanı Albay Nadir Çelik, Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, MHP İl Başkanı Serkan Tok, İl Müftüsü Şahin Güven ve ilçe belediye başkanları ve protokol üyeleri katıldı.

Diğer Haberler