"AKP zihniyetinin sevdiği tek yeşil, dolardaki yeşildir"

İyi Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) CHP’nin yanan orman arazilerindeki usulsüzlük iddialarının araştırılması hakkındaki grup önerisi üzerine söz aldı.

Geçen yıl yaşanan orman yangınlarını hatırlatan Milletvekili Ataş, “Geçen yıl ülkemizin dört bir yanında yangınların yaşandığı, 15’i büyük olmak üzere 299 orman yangınının çıktığı, 140 bin hektar ormanlık alanın kül olduğu, Hükümetin ise bu yangınları söndürmekte aciz kaldığı bir yılı geçirdik. Aradan bir yıl geçti, yine yaz dönemi geldi ancak geçen yıl yangın uçağı kaldırmaktan bile aciz kalan AKP Hükümeti, bu yıl da olası yeni orman yangınlarına karşı yeterli önlemleri almamıştır. Geçtiğimiz yıl ciğerlerimizin yanmasından tek bir ders çıkarmayan AKP Hükümeti, yanan alanlar kim ihale edilsin, nereyi hangi şirket alsın, nerelere otel yapılsın kaygısındadır” diye konuştu.

NE YAZIK Kİ TÜRKİYE’NİN KENDİ YANGIN SÖNDÜRME HAVA FİLOSU BULUNMAMAKTADIR

“Türkiye, 23,1 milyon hektar ormanlık alanı olan bir ülkedir ama ne acıdır ki bu kadar geniş orman alanı olan bir ülkenin kendi yangın söndürme hava filosu bulunmamaktadır” sözleriyle de dikkat çeken Milletvekili Dursun Ataş, “Ülkemizin yangın söndürme uçak ve helikopterleri kiralıktır. Bir kısmı yandaşların zengin edilmesi amacıyla kiralama yapılırken harcanan paralarla şimdiye kadar bir yangın söndürme filosu kurulabilirdi ancak şu anda elimizde ne uçak ne helikopter bulunmaktadır” dedi.

AKP İÇİN ORMAN EŞİTTİR RANT ANLAMINA GELİYOR

AKP’nin orman politikasının açık olduğunu çünkü AKP için orman eşittir rant anlamına geldiğini vurgulayan İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, dikkat çeken verileri de paylaştı. Milletvekili Ataş, şunları söyledi: Verilere göre 2020 yılı sonu itibarıyla Türkiye’de toplam 748 bin hektarlık orman alanı madencilikten enerjiye, turizmden ulaştırmaya, konut yapımından sanayiye feda edilmiştir yani Türkiye’nin ormanları ranta kurban edilmiştir. İktidar kâğıt üzerinde “Orman alanları arttı.” dese de gerçekte olan orman alanlarının bölünüp parçalanıp ranta kurban edilmesidir. Bakınız, sadece on bir yılda ormanlarda parça sayısı yüzde 56 artmış, 10 hektardan küçük ormanlar ise yüzde 118 artmıştır. Yani ormanlarımız parça parça edilmektedir çünkü ormanlara yol, hastane, cami, Kuran kursu, villa, otel, maden, santral yapılmaktadır. Orman yangınlarının asıl nedeni de bu tablodur çünkü korunması gereken ormanlar parçalanmış, villalar yapılmış, yollar geçirilmiştir. Ormanlar parçalanıp ranta feda edildikçe orman içindeki insan geçidi artmış, yangınlar ise çoğalmıştır.

ALLAH ORMANLARIMIZI YANGINLARDAN VE AKP ZİHNİYETİNDEN KORUSUN

“Allah ormanlarımızı yangınlardan ve AKP zihniyetinden korusun. Çünkü AKP Hükümeti orman yangınlarını söndürmekten aciz, orman alanlarını rant için imara açmakta ise çok maharetlidir” diyen İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, “Yani AKP ormanlarımıza yangınlardan daha fazla zarar vermektedir” şeklinde konuştu.

AKP ZİHNİYETİNİN SEVDİĞİ TEK YEŞİL DOLARDAKİ YEŞİLDİR

Ataş, Meclis’teki konuşmasında “AKP zihniyetinin sevdiği tek yeşil dolardaki yeşildir” ifadelerini de kullandı. İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, “Bu yüzden ‘Yanan orman arazileri betonlaşmayacak.’ deseler de dolardaki yeşil sevgileri buna engel olmaktadır. AKP iktidarında ‘Bakarsan bağ olur, bakmazsan dağ olur’ atasözü bile ‘Bakarsan bağ, yanarsa otel olur’ şeklinde değiştirilmiştir. Ancak bu zihniyet yenilecek, AKP ilk seçimde gidecek, az kaldı” dedi.

Diğer Haberler