"Akşener ve heyetine ittifak ortakları CHP-HDP ile birlikte zafer işareti yapmasını tavsiye ederiz"

MHP Kayseri İl Başkanı Serkan Tok düzenlediği basın toplantısında "Akşener ve heyetine ittifak ortakları CHP-HDP ile birlikte zafer işareti yapmasını tavsiye ederiz" dedi.

Geçtiğimiz gün Kayseri'ye gelerek temaslarda bulunan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Erciyes Zafer Kurultayında bulunan, Kayseri Ülkü Ocakları'na ait otağın önünde bozkurt işaretiyle fotoğraf çektirmesine bir tepki de MHP Kayseri İl Başkanı Serkan Tok'tan geldi. 

Başkan Tok, "CHP ve HDP ile ittifak yapmaktan büyük dönüşüme giren Meral Akşener’in Cumhuriyet gazetesine verdiği röportajdaki “Gelinen noktada MHP ile tabanlarımızın aynı olduğunu söylemek çok zor” sözleri hala sıcaklığını korumasına rağmen MHP’nin sembollerini, alanlarını, değerlerini, hatıralarını istismar etmeye kalkması siyasi bir ahlaksızlıktır. Biz Ülkücüler, o dağların soğuk ayazlarında Ülküdaşlarımızı en iyi şekilde karşılama hazırlıklarımızı yaparken, Erciyes Zafer Kurultayı’nın yapıldığı yıllarda (1997) DYP’de Genel Başkan Yardımcısı olan Meral Akşener’in kendisine Bozkurt işareti yapan çocuklara “O işareti yapmayın, DYP işareti yapın çocuklar” dediğini de unutmadık. Unutan ahmaklara da bir hatırlatma olsun bu." şeklinde konuştu.

Akşener'in gittiği her yerin kalıbına girdiğini iddia eden Tok. "Yine gittiği yerdeki ittifak ortakları CHP ve HDP’nin kalıbına girmesini ve onların zafer işareti yapmasını kendisine ve yanında olan heyete tavsiye ediyoruz.  Yerel seçimlerde Kandil’deki teröristlerle, HDP’lilerle aynı adaylar için çalışan İP’lilerin toplanma yeri Erciyes Zafer Kurultay alanı değil, Kandil dağı olmalıydı… Ya da partilerine doldurdukları FETÖ’cülerle birlikte Pensilvanya olmalıydı. Dün ve bugün, Erciyes’te ve Otağımızın önünde kirlenen yerlerdeki gerekli dezenfekte işlemleri değerli Ülküdaşlarımız tarafından yapılmış ve kirler büyük titizlikle temizlenmiştir. Biz anılarımıza, hatıralarımıza ve sembollerimize karanlık zihniyetli, Kandil ve Pensilvanya uşaklığı yapan, CHP ve HDP ortaklarının dokunmaması için mücadelemizi her alanda sürdüreceğiz. Haddini, hududunu bilenler Bozkurtça olan öfkemizin muhatabı olmaz." açıklamasında bulundu.

Diğer Haberler