Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kayseri'yi örnek gösterdi

 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in, "Belediyelerde Yenilenebilir ve Akıllı Enerji Uygulamaları" toplantısında Kayseri Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarını örnek gösterdiği bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğinde video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen toplantıda, Bakan Dönmez, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ın çalışmalarını diğer büyükşehirlere örnek göstererek Kayseri Ulaşım AŞ'nin uyguladığı İSO 50001 enerji yönetim belgesi ve uygulamalarından övgüyle bahsetti.

Dönmez toplantıda, Kayseri Ulaşım AŞ'nin uyguladığı İSO 50001 enerji yönetim belgesini örnek göstererek, "Biz verimliliğe önce kamudan başlamayı arzu ediyoruz ve toplumumuza örnek olmalıyız, iyi örnekleri de çoğaltacağız. Enerji üretici görevlendirmekle yükümlü binalar için her 7 yılda bir enerji etütlerini yapma ve az önce Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımız ifade etti, İSO 50001 enerji yönetim sistemini kurma hedefini belirledik." ifadelerini kullandı.

Başkan Büyükkılıç da konuşmasında vatandaşa hizmet için büyük gayretle çalıştıklarını dile getirdi.

Belediye çalışmaları hakkında bilgi veren Büyükkılıç, şunları kaydetti:

"Yenilenebilir enerji kaynaklarını üretmeye çalışan belediyelerimize hem destek olma hem de tedarik konusunda özel indirimli destekler verilebilir. Ulaşım birimimizin yapmış olduğu çalışmalardan birini de paylaşmak istiyorum, Ulaşım AŞ İSO 50001 enerji yönetim belgesini almış durumda ve uygulamakta, yine İSO 14064 diye bilinen sera gazı konusundaki almış olduğu belge ile bu konudaki duyarlılığını göstermekte. Türkiye’de bir ilk olma bağlamında söylüyorum, karbon saydamlık projesi, CTP raporlarını sunmakta, dünyadaki belki 10 şirketten biri olarak nitelendirilmektedir, bunu da çok önemsediğimizi paylaşmak istiyorum. Verimli sürüş konusunda bilgilendirme, ilgilileri uyarma ve eğitme yönündeki çalışmalarımız ile de verimli sürüşü sağlıyoruz ve enerji tasarrufuna yönelik çalışmalarda bulunuyoruz. Şöyle bir talebimiz de söz konusu, enerji tüketim tarifeleri, özel bir tarife ulaşım birimlerine uygulanabilirse bir kazanım elde edebiliriz."

Toplantıya, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı ve Enerji Kentler Birliği Başkanı Osman Zolan, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve diğer ilgililer katıldı.

Diğer Haberler