"Taş kırılır, tunç erir; Türklük ebedidir"

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir; Cumhurbaşkanlığı tarafından Meclise iletilen Azerbaycan'ın Ermenistan işgalinden kurtarılan Yukarı Karabağ bölgesinde kurulacak ortak merkezde görev alacak Türk askerleri için Hükûmete yetki verilmesini içeren tezkere hakkında Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına söz aldığı konuşmasında, Kafkasya bölgesi tarih boyunca stratejik sahaların başında olmuştur. Türk milleti buradaki binlerce yıllık mevcudiyetiyle varlığını sürdüre gelmiş, neredeyse insanlık tarihiyle eş değer zamanlamayla mührünü bu alana da vurmuştur. dedi.

KARABAĞ’IN NÜFUSU İLE OYNANMIŞTIR

Özdemir, Sovyetler Birliği döneminde Azerbaycan'a bağlı muhtar bir vilayet olan Karabağ bölgesinin zaman içerisinde Ermeniler lehine nüfusuyla oynandığını ifade ederek, şöyle devam etti:

Sovyetler Birliği'nin yıkılmasından hemen sonraysa Kafkasya hareketlenmeye başlamıştır. 26 Aralık 1991'de Hankendi'nin işgaliyle şiddetlenen Ermeni saldırıları 26 Şubat 1992'de Hocalı soykırımıyla zirveye taşınmıştır. Otuz yıllık süre boyunca Ermenistan, Azerbaycan topraklarının yaklaşık olarak yüzde 20'sini işgal etmiştir. Karabağ'la ilgili yaşanan sorunlara çözüm getirmek amacıyla oluşturulan Minsk Grubuysa içi boş, netice vermeyen, Ermenistan'ın işgalini sonlandırmaktan uzak ne kadar gündem hepsiyle meşgul olmuştur.

AZERBAYCAN’IN ZAFERİDİR

TBMM Dışişleri Komisyonu üyesi Özdemir, Azerbaycan'ın kendi bileğinin hakkıyla elde ettiği zaferin hemen ardından 10 Kasım 2020 tarihinde Azerbaycan, Rusya ve Ermenistan arasında varılan mutabakat uyarınca bölgede kalıcı ateşkes ilan edildiğini ifade ederek şöyle devam etti; Bu mutabakata göre Azerbaycan ordusu tarafından alınan bölgelerin Bakü'nün kontrolünde kalması kararlaştırılmıştır. Bölgede ateşkese uyulup uyulmadığının denetlenmesi amacıyla işgalden kurtarılan Azerbaycan topraklarında bir ortak merkez oluşturulacaktır. Bu merkezde Azerbaycan'ın talebi üzerine Türkiye ve Rusya'nın müştereken yer almaları kararlaştırılmıştır. Bölgeye gidecek olan Mehmetçik, Azerbaycan'a sunduğumuz taahhütlerimizi yerine getirirken bir ananın iki oğlu, bir amacın iki kulu olarak kader birlikteliğimizi pekiştirecektir. Biz, dün de Azerbaycan'da yaşayan soydaşlarımızla beraberdik, bugün de beraberiz ve yarın da Allah'ın izniyle bir ve beraber olmaya devam edeceğiz.

NAHÇIVAN, AZERBAYCAN’IN AYRILMAZ PARÇASIDIR

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, tezkereyle ilgili öne çıkan bir başka hususunda Nahçıvan ile Azerbaycan arasında tesis edilecek sürekli erişim ve ulaşım imkânının sağlanıyor olduğunu ifade ederek, Nahçıvan, sahip olduğu jeostratejik konumuyla hem Kafkasya'nın huzur ve istikrarı hem Azerbaycan'ın güvenliği hem de ülkemiz ve Türk dünyası açısından büyük bir öneme sahiptir, ayrıca Azerbaycan'ın ayrılmaz bir parçasıdır. Allah'a hamdolsun, 1921 yılında temellendirilen, mevcut hâli korunan, Atatürk'ün büyük hassasiyet gösterdiği Türk kapısı yüz yıl sonra açılmış, Türk dünyası fiilî olarak birbirine kavuşma ve kucaklaşma imkânı bulmuş, kader birlikteliğine koyulmuştur." açıklamasında bulundu.

TAŞ KIRILIR, TUNÇ ERİR AMA TÜRKLÜK EBEDİDİR

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Türklüğün, önceki yüzyıla göre bu yüzyılda daha büyük bir diriliş, şahlanış, güç ve azimle dünyaya sulh ve adaleti getirmeye, istikrarlı ve huzurlu bir nizamın tesisini sağlamaya aday olduğunu ifade ederek, 21'inci yüzyılın henüz ilk çeyreği bitmeden Karabağ'da Türklüğün elde ettiği zafer ve beraberinde kaçınılmaz olarak karşımızda duran gerçeklik işte budur. Taş mutlaka kırılır, tunç elbette erir ama Türklük ebedidir, ebediyete kadar da inşallah var olmaya devam edecektir. Bu kapsamda Kafkasya'da dost ve kardeş ülkemiz olan Azerbaycan'ın yanında yer almaya kanımızla, canımızla, bütün varlığımızla devam edeceğiz." açıklamasında bulunarak konuşmasını tamamladı.

Diğer Haberler