"KURBAN ETİNİ HAŞLAYARAK TÜKETİN"

KAYSERİ TELGRAF- KURBAN’de büyük veya küçük baş hayvan etlerinin, kesildikten en az 2 saat geçtikten sonra yenimesi ve etlerin C vitamini bakımından zengin sebze, salata ve meyveyle birlikte tüketilmesi istendi.
Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı, Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç, C vitamini içeren sebze ve meyvelerin etin bileşiminde bulunan yüksek miktardaki demirin emilimini artıracağını söyledi. Prof.Dr. İnanç, sebze ve meyve tüketilmesi ile Kurban Bayramı’nda sadece ete dayalı beslenmeden kaçınılacağını bildirdi.
"KURBAN ETİNİ HAŞLAYARAK TÜKETİN"
Prof.Dr. İnanç
, özellikle yaşlı, kalp hastaları, sindirim sistemi rahatsızlıkları olan bireylerin kurban etlerini hemen tüketmemesi gerektiğini söyledi. Prof.Dr.Neriman  İnanç, etlerin haşlama veya ızgarada pişirme yöntemiyle tüketilmesinin de önemli olduğunu anlattı. Kurban bayramında beslenme konusunda  İnanç, şu önerilerde bulundu:
"Et pişirirken fazladan yağ koymayın. Izgara üzerinde pişirilen et, ateşe en az 15 santimetre uzaklıkta olmalı, ateşte fazla kalmamalı. Etleri saklarken küçük parçalara ayırın. Güvenilir buzdolabı poşetlerinde saklayın, kesinlikle renkli poşetlere koymayın. Eti derin dondurucuda veya dolapların buzluk kısmında saklayın. Kıyma ve kuşbaşı olarak kullanılacak etleri buzdolabının en üst rafında sıfır veya eksi 2 derecede 1-2 gün saklayabilirsiniz."

Diğer Haberler