"Sarız afet bölgesi kapsamında değerlendirilmelidir"

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremden en fazla etkilenen Kayseri’nin Sarız ilçesinin de afet bölgesi ilan edilmesi istendi. Ev, cami ve ahır olmak üzere toplam 338 yapının depremde hasar gördüğünü vurgulayan Sarız Belediye Başkanı Baki Bayrak, “İlçemiz afet kapsamında değerlendirilmelidir” dedi.

6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler, Kahramanmaraş başta olmak üzere 10 ilde büyük yıkıma sebep oldu. Depremlerden Kayseri de etkilendi. Deprem merkezine yakın olması nedeniyle en fazla hasar ise Sarız ilçesinde görüldü. İlk tespitlere göre ilçede 237 ev, 88 ahır ve 13 cami ile minaresi büyük hasar aldı. Tamamen yıkılanlar oldu. Yapılarla ilgili detaylı rapor ise ikinci inceleme sonucu ortaya çıkacak. Özellikle Sarız’da vatandaşlar endişeli. Hasar gören evlerin sahipleri başta olmak üzere vatandaşlar evlerine giremiyor. Detaylı inceleme yapılması istendi.

SARIZ DEPREM RAPORU

Sarız ilçesinde meydana gelen hasarlı yapılarla ilgili hazırlanan raporda şu ifadelere yer verildi: “Deprem merkezine yakın olan ilçemizde bulunan merkez ve kırsal mahallelerimizde ilk tespitlere göre 237 ev, 88 ahır ve 13 cami ve minaresi hasar almış ve tamamen yıkılanlar olmuştur. Bu tespitler devam etmektedir. Kati tespitler yapıldıktan sonra geniş kapsamlı bir rapor sunulacaktır.”

BAKİ BAYRAK: İLÇEMİZ AFET KAPSAMINDA DEĞERLENDİRİLMELİ

Durum değerlendirmesi yapan Sarız Belediye Başkanı Baki Bayrak, ilçenin afet bölgesi olarak değerlendirilmesini istediklerini söyledi. Önlemlerin de bu yönde alınmasını talep eden Bayrak, “İlçemiz Sarız’da birçok kamu binası zarar görmüştür. Depremzede tanımına göre evleri hasar almış yıkılmış insanlar mevcut. Artçı depremler devam ediyor olup insanlar tedirgindir. İlçemiz deprem olan (afet ilan edilen) illerde olmasa da deprem yaşanan bölge dahilindedir. Afet kapsamında değerlendirilmelidir” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler