"Yüzde 85'i ruhsatsız olmak üzere 25 milyon kişide silah var"

 İyi Parti Hukuk İşleri Başkanı Nuri Okutan iktidarın silahlanmaya yönelik özendirici söylemlerden kaçınmasını isteyerek çarpıcı veriler açıkladı. Okutan, “Yüzde 85’i ruhsatsız olmak üzere yaklaşık 25 milyon kişide silah bulunuyor. Şiddet olaylarında yüzde 69 artış var. Dikkatli olmalıyız” ifadelerini kullandı.

Okutan, yüzde 85'i ruhsatsız olmak üzere yaklaşık 25 milyon kişide silah bulunduğunu, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra silahlanmanın arttığına, buna bağlı olarak da şiddet olaylarında yüzde 69 artış olduğuna dikkat çekti.

Okutan, hükümet yetkililerinin silahlanmaya yönelik özendirici söylemlerden kaçınmasını, şiddete karşı kamu spotlarına ve eğitimlere ağırlık verilmesi gerektiğini söylüyor. “Ak Parti iktidarı, caydırıcı, zorlaştırıcı önlemler almak yerine, silah alımını kolaylaştırıp, mermi hakkını 5 katına çıkaran düzenlemeler yaparak bu sorunu daha da derinleştiriyor. Bu durum ciddi bir tehdit oluşturuyor” diyen Okutan şu değerlendirmeleri yaptı:

‘106 BİN SİLAH KAYIP’

“Silahın meşrulaştırılması, şiddetin meşrulaştırılmasıdır. Bir kişi kendi adaletini kendisi sağlayacaksa bu işten en çok devletin kendisi zarar görür. Silahlanma ile ilgili düzenlemeler tekrar gözden geçirilerek halkımızın kendisini güvende hissedeceği bir ortam yaratılmalı.

İçişleri Bakanlığı'nın 2017 faaliyet raporunda 106 bin 740 silahın kayıp olduğu belirtiliyor. 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gece de TSK'ya ait bazı silahların kaybolduğunu ve bu silahların ülke genelinde arandığını Milli Savunma Bakanlığı dile getirmişti.”

Diğer Haberler