Türkiye'nin İngiltere'den 12 adet C-130J askerî nakliye uçağı tedariğinde son aşamaya gelindi. Uçakların çok yakında Kayseri'ye konuşlandırılması bekleniyor.
Ankara ile Londra arasında 2 yılı aşkın süredir devam eden müzakerelerde tüm pürüzler giderilirken, uçaklardan önemli bir kısmının çok yakında Kayseri'deki 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'na sevk edilmesi bekleniyor.
Sürecin tamamlandığına ilişkin bir işaret de Kayseri-Erkilet'te bulunan 12. Hava Ulaştırma Üssü personelinin bir süredir İngiltere'de bulunduğu yönündeki bilgiler oldu.
Uçakların tesliminden önce C-130J için sertifika sürecinin tamamlamak için İngiltere'ye giden Türk personelin Cambridge City'de nakliye uçaklarının bakımıyla ilgilenen Marshall Aerospace şirketi yerleşkesinde bulunduğunu bildiriyor. Bir kısmı uzatılmış gövdeli C-130J'lerin konuşlanması için Kayseri'de yeni hangarların inşasına başlandığı ileri sürülüyor.