MHP'li Özdemir'den, Yeşilhisar'daki afet ve Kayseri'deki orman yangınları hakkında soru önergesi

Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlanması istemiyle Meclis Başkanlığı’na verdiği yazılı soru önergesinde, 11.06.2020 tarihinde meydana gelen dolu afeti sonucu Yeşilhisar ilçesindeki 2 mahallede çiftçilerin yüksek oranlarda zarar gördüğünü ve bu zararların tutulan rapor ve tutanaklarla da belgelendiğini ifade ederek, şu soruyu sorarak cevap istedi: “24.04.2020 günü meydana gelen don afeti ve 11.06.2020 tarihinde meydana gelen dolu afeti hakkında İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından Bakanlığa bilgi gönderilmiş midir?”

24.04.2020 günü meydana gelen don afeti sonucu mağdur olan 1.750 çiftçi ile 11.06.2020 tarihinde meydana gelen dolu afeti sonucu mağdur olan 291 çiftçinin mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda bir çalışma yapılıp yapılmadığını sorgulayan MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye şu soruları yöneltti: “Yapılan çalışmalar nelerdir? Bir çalışma yapılmadıysa, yapılmamasının gerekçeleri nelerdir? Bir çalışma yapılarak çiftçilerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi sağlanacak mıdır?”

Öte yandan Özdemir verdiği bir diğer soru önergesinde de son 5 yılda Kayseri'de kaç orman yangını olduğunu sordu. Özdemir Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye şu soruları yöneltti ve cevap istedi:

“Bahse konu olan orman yangınlarının sebepleri tespit edilmiş midir? Edildi ise yangınlar hangi sebeplerden kaynaklanmıştır? Aynı dönemde Kayseri’de gerçekleşen orman yangınlarının yıllara göre sayısal dağılımı nasıldır? Yangın sonucu zarar gören ormanların yeniden ağaçlandırılması ve canlandırılması sağlanmış mıdır? Yanan alanlar başka bir amaç için kullanılmış mıdır?”

Diğer Haberler