Ak Parti İl Başkanı Çopuroğlu'ndan, CHP İl Başkanı Özer'e 'Özhaseki' yanıtı

Ak Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer'in Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili ile ilgili açıklamalarına yanıt verdi. 

Başkan Çopuroğlu "Açıklamayı okuduğumuzda bir an için CHP Kayseri İl Başkanının Adana İl Başkanı olduğunu sonrasında Antalya il Başkanı olduğunu hatta CHP Genel Başkan Yardımcısı olduğunu zannettik." dediği paylaşımında şunları belirtti; "Ülke genelini ilgilendiren konularda açıklama yapmak ihtiyacı duyması ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'’ye konuyu getirmesi çok manidardır. Sayın Bakanımızın Kayseri’ye kazandırdığı marka değerini eleştirerek prim yapmaya çalışmak Kayseri ile ilgili işleri görmezden gelmektir. İl Başkanı bir takım sorular soruyor. Bizim de kendisine birkaç sorumuz olacak.

1- Kayseri Büyükşehir Belediyemizin borcunun 2 milyar TL olduğunu söylüyor. Bu borç Adana Büyükşehir Belediyesinin olabilir mi ?

2- İlgili kamu kurumuna borcuna karşılık arsa teklif eden CHP‘li belediyeden haberdar mısınız ?

3- Yılda 40 milyon yolcu taşıyan raylı sisteme 'patlıyor' demek Kayseri siyasetinden ve gerçekliğinden uzak olduğunuzu mu gösteriyor ?

4- “CHP‘li belediyeler destan yazmaya devam ediyor" diyorsunuz. Örnek vermenizi bekliyoruz.

Teşkilat olarak biz 17 belediyemizin 17’sinin de arkasındayız. Destan yazdığını söylediğiniz Belediyeler Cumhur İttifakı Belediyelerimizdir. Bu da böyle biline.

Kayseri'de elektrik şirketinin %51'i Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin. Bu bile yüzlerce milyon dolar. O nedenle mali yönü en iyi büyükşehir belediyesi; Kayseri Büyükşehir Belediyesi. Kayseri tarihinin en önemli ve en büyük projeleri olan Erciyes kayak merkezi, Yamula Barajı, raylı sistem, stadyum ve kongre merkezi, harikalar diyarı, serbest bölgenin kurulması, Eskişehir GÖB, 1000'den fazla park yapılması gibi sayısız önemli projeye imza atan bir duayen belediye başkanına söz söylemek; senin gibi Kayseri'de hiçbir emeği olmayan bir muhteris başkana düşmezdi."

 

CHP İl Başkanı Ümit Özer ise açıklamasında şunları dile getirmişti; "Sayın Özhaseki, son olarak Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeydan Karalar ile ilgili olarak sosyal medyadan bir şeyler söylemeye çalışmış.

Öncelikle şunun altını kalın çizgilerle çizmek isteriz ki; eğer AKP eli ile yargı komaya sokulmamış olsaydı Özhaseki’nin bugün bulunduğu yer milletvekili sıraları olmazdı.

Maalesef ülkemizde hukuk, adalet, hakkaniyet AKP tarafından katledildiği için bugün Özhaseki, hesap vermek yerine aklınca hesap soruyor. Biz de buradan Sayın Özhaseki’ye soruyoruz: Makam odasına haciz gelen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı’nı eleştiriyorsunuz da bizzat partinizin Belediye Başkanı tarafından deşifre edilen, iki bakanın da tanık olduğu,  Antalya Serik’teki 500 bin liralık rüşvet için neden ağzınızı açmıyorsunuz? Bu 500 bin liralık rüşveti alan bir CHP’li belediye olsaydı, başına neler gelirdi, söyler misiniz? Ki suçlu olmayan ve suçu ortaya çıkaran Yalova Belediye Başkanımızın başına gelenler ortada…

Ya vergi borcu nedeniyle sağlık ocağı ve meslek lisesinin tapusunu vergi dairesine veren sizin belediyeniz değil de CHP Belediyesi olsaydı, ne derdiniz? Kaç gün, kaç toplantıda ballandıra ballandıra anlatırdınız? Ama siz yapınca normal oluyor değil mi?

Son günlerde Ayasofya’nın yeniden camiye dönüştürülmesi konuşuluyor. Öncelikle bu kararın tüm inanlara hayırlı olmasını diliyorum. Konuyla ilgili konuşan tüm AKP sözcüleri Ayasofya’nın Fatih Sultan Mehmet’in vakfiyesi olduğunu belirterek, vakıf duası ve bedduasının önemine dikkat çekiyor. Sayın Özhaseki, Hunat Vakfı’nın duasından bedduasından haberdar mısınız? Hunat Vakfı’nın mülkünü AVM için birilerine peşkeş çekerken hiç mi vicdanınız sızlamadı?"

Diğer Haberler