AK PARTİ İL BAŞKANINDAN 17 EYLÜL MESAJI

Şaban Çopuroğlu 27 Mayıs 1960 ta darbe ile görevlerinden alınan eski Başbakan Adnan Menderes, eski Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve eski Maliye Bakanı Hasan Polatkan’ın 17 Eylül 1961 de idam edilmesinin 58. Yılı dönümü nedeni ile bir mesaj yayımladı.


AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu 27 Mayıs 1960 ta darbe ile görevlerinden alınan eski Başbakan Adnan Menderes, eski Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve eski Maliye Bakanı Hasan Polatkan’ın 17 Eylül 1961 de idam edilmesinin 58. Yılı dönümü nedeni ile bir mesaj yayımladı.
Çopuroğlu mesajında; '' 17 Eylül 1961 Adnan Menderes ve arkadaşlarının idam edildiği kara bir gün olarak tarihimize geçmiştir.  
Darbe yanlıları, darbeyi gerçekleştirenler ve bu hükmü verenler her şeyi unutturacaklarını zannediyorlardı ama milletin Adnan Menderes ve arkadaşlarına olan sevgisini unutturamadılar. Bu sevgi günümüze kadar artarak devam etti.Bir kez daha Türk tarihine kara bir leke olarak bu kararı alanları kınıyor, demokrasi şehidimiz olan Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan’a Allah'tan Rahmet diliyorum'' dedi. 

Diğer Haberler