AK PARTİLİ BELEDİYELERE KURBAN BAYRAMI UYARISI

Ak Parti  Genelbaşkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Kayseri milletvekili Mehmet Özhaseki, kurban bayramı nedeniyle partili belediye başkanlarına bir genelge gönderdi. Özhaseki, genelgesinde belediyelerin ihtiyaç sahiplerine sofralarını açmalarını  belirlenen yerler dışında kurban kesimine müsaade edilmemesini istedi.

AK Parti genel merkezi tarafından, il, ilçe ve belde belediye başkanlarına gönderilen, Mehmet Özhaseki imzalı genelgede şöyle denildi :
‘’Kıymetli Belediye Başkanlarımız, milletimizin bizzat kurduğu bir siyasi teşekkül olan AK Parti; aziz milletimizin tüm değer ve ilkelerini benimsemiş, millete göre kendine yön tayin eden bir dava hareketidir. Bu anlamda Kurban Bayramı'nda Belediyelerimiz paylaşmanın ve yardımseverliğin her zamanki gibi yine ilk adresi olmalıdır.  Bu vesileyle Kurban Bayramı'nda hassasiyet gösterilmesi gereken bazı hususları hatırlatmak isterim:

- Kurban kesim alanlarının kullanımı noktasında vatandaşlarımız bilgilendirilmeli ve belediye tarafından uygun görülen yerler haricindeki alanlarda kesimlere izin verilmemeli.

- Kurban kesim alanlarının hijyen standartlarına uygun olmasına dikkat edilmeli.

- Çevresel hassasiyetler göz önünde bulundurularak atıklar ivedilikle ortadan kaldırılmalı

ve kesim alanları günlük olarak dezenfekte edilmeli.

- Hayvanlara eziyet edilmemesi için gerekli tedbirler mutlak surette alınmalı.

- Belediye mensuplarımız, ihtiyaç sahibi kardeşlerimize sofralarını açmalı, gereken ihtimam ve alakayı kendilerine gösterilmelidir.

AK Belediyelerimizin, bilhassa belirtilen hususlar başta olmak üzere; vatandaşlarımızın huzur içerisinde bayramlarını geçirmesi için gereken özveriyi göstereceklerine güvenimiz tamdır.Bu vesileyle Mübarek Kurban Bayramınızı en kalbi duygularımla kutlar, hayırlara vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ederim’’

Diğer Haberler