Büyükkılıç, Kartal Kavşağı projesinin ne kadar süreceğini açıkladı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, KASKİ tarafından Talas Bulvarı’nda sürdürülen, Kartal Katlı Kavşağı projesine yönelik çalışmalardan biri olan 40 milyon TL yatırım maliyetli 2 bin 500 metre uzunluğundaki yağmur suyu terfi hattı şantiyesinde incelemelerde bulundu.

Kartal Katlı Kavşağı Projesi için ihalenin 15 Aralık’ta yapılacağını hatırlatan Başkan Büyükkılıç, “Ayın 15’inde ihalesi var, 22 firma ihaleye hazırlık yapıyor. Cenab-ı Allah kazasız, belasız, hayırlı hizmetlere vesile olacak şekilde tamamlanmasını da sağlayacak, edasını da, kaynağını da Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne lütfedecek şekilde bu çalışmanın yapılmasına fırsat versin diye dua ediyoruz. Amacımız burada yağmur sularını Kartal Kavşağı’na gitmeden toplayıp buradaki kanala ulaştırmak. O açıdan da sularla ilgili oluşabilecek sorunu aşmak” ifadelerini kullandı.

Kartal Katlı Kavşağı Projesi’nde Hedef 10 Ayda Tamamlamak

Büyükkılıç, Kartal Katlı Kavşağı Projesi ile ilgili çalışmaların yoğun bir şekilde başladığını ve hedefin bu önemli projeyi 10 ayda tamamlamak olduğunun altını çizerek, şunları söyledi:

“Kartal Kavşağı ile ilgili altyapı çalışmaları, deplase çalışmaları harıl harıl başladı. Kavşağımızın inşallah Kayseri’mizin ulaşım konforunu bozmadan yaklaşık 10 aylık bir süre içerisinde, maksimum bir yıl içerisinde hayata geçirileceğine inanıyorum. Malum 29 Ekim Kavşağı’mızı hayata geçirdik, sanayimizin orada Devlet Su İşlerimizin bölgesinde, oradaki kavşak çalışmamız hızla devam ediyor. Diğer çalışmalarımızla birlikte amacımız kavşak çalışmalarıyla hem ulaşım konforunu sağlamak hem şehrimize en güzel uygulamaları yapma yönünde gayret göstermek. Emeği geçen dostlarıma özellikle teşekkür ediyorum.”