Erciyes'te kayak sezonunun başlama tarihi açıklandı
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Erciyes Kayak Merkezi’nde yeni sezon için tüm hazırlıkların tamamlandığını belirterek, “Türkiye’nin ve dünyanın gözdesi Erciyes’te pistlerimiz kayak severleri bekliyor. Erciyes'te her şey tamam, sezon 18 Aralık'ta başlıyor” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Erciyes Kayak Merkezi’nde 18 Aralık 2025 itibarıyla, ilk etapta Tekir Kapı 13 No’lu pistte kış sezonunun başlayacağını duyurdu. Dünya standartlarındaki altyapısı, geniş pist ağı ve modern tesisleriyle Erciyes’in yeni sezona hazır olduğunu vurgulayan Başkan Büyükkılıç, Kayseri’nin turizmdeki iddiasını her geçen gün daha da güçlendirdiğini ifade etti.
Erciyes’in uluslararası alandaki başarısına da dikkat çeken Başkan Büyükkılıç, “Erciyes, ‘Dünyanın En İyi 25 Kayak Merkezi’ listesinde Türkiye’den yer alan tek merkez oldu. Bu gurur tablosu, doğru planlama ve güçlü vizyonun bir sonucudur” dedi.
Başkan Büyükkılıç, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon projelerinden biri olan Erciyes Kayak Merkezi’nin, Türkiye’nin en gelişmiş yapay karlama altyapısına sahip olduğunu da hatırlattı. Erciyes A.Ş. bünyesindeki 154 adet suni karlama makinesi ve saatte 9 bin metreküp kar üretme kapasitesi sayesinde, doğal kar yağışı olmasa dahi pistlerin kayak severlerle buluşturulduğunu belirten Büyükkılıç, sezonun ilkbaharın sonlarına kadar uzadığını kaydetti.
İlk Etapta Tekir Kapı 13 No’lu Pist, Misafirlerini Ağırlayacak
“Erciyes’te her şey tamam. Tüm kayak tutkunlarını, 18 Aralık’ta başlayacak yeni sezonda Erciyes’e bekliyoruz. İlk etapta Tekir Kapı 13 No’lu pist, misafirlerini ağırlayacak, diğer pistler de ilerleyen günlerde hazır oldukça açılacak” diyen Başkan Büyükkılıç, Kayseri’nin turizmde yükselen marka değerinin Erciyes ile taçlandığını sözlerine ekledi.