Geçtiğimiz günlerde Kayseri'de düzenlenen ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın da katıldığı '110. MÜSİAD Genel İdare Kurulu Toplantısı'nın yankıları sürüyor.
Toplantıya Kastamonu'dan katılan MÜSİAD Kastamonu heyetinin gelirken dağıtılmak üzere pastırma ve çekme helva getirmesi, pastırmanın dağıtılmaması üzerine Şube Başkanı Sadık Kışlı açıklamalarda bulundu.
MÜSİAD Kastamonu Şube Başkanı Kışlı yaptığı açıklamada, "Ticaretiyle ünlü Kayseri'de gerçekleştirilen 110. Genel İdare Kurulu toplantısına Kastamonu heyeti olarak katıldık. Güzel verimli geçen toplantıda birçok güzel kazanımlar elde ettik. TRADEF Fuarı sırasında basın mensuplarının sorusu üzerine Kastamonu pastırmasıyla ilgili yaptığımız açıklama ülke genelinde büyük yankı uyandırmıştı. Birçok şube başkanımız, 'Kayseri toplantısına gelirken pastırma getirin, karşılaştıralım' diye esprili şekilde taleplerde bulundu. Biz de bu çerçevede Kayseri'ye Kastamonu pastırması ve çekme helvası götürdük ve Kayseri heyetine teslim ettik. Ancak çekme helva dağıtılırken, pastırmanın dağıtımı yapılamadı. Eğer onlar bize getirselerdi, biz tereddütsüz dağıtır ikram ederdik. Bu durum, Kayseri heyetinin Kastamonu pastırmasının lezzetini fark ettiğini ve bu nedenle dağıtımdan imtina ettiklerini gösteriyor. Toplantıya farklı illerden katılan iş insanlarından aldığımız geri bildirimlerde, Kastamonu pastırmasının tadının benzersiz olduğu ifade edildi. Hatta bazı katılımcılar, 'Biz pastırma sevmezdik ama Kastamonu pastırmasını tattıktan sonra fikrimiz değişti' şeklinde görüş bildirdiler." dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: