Süper Lig'de kaleciler için yeni '8 saniye' kuralı geldi
Süper Lig’de yeni sezon öncesi kalecileri ilgilendiren önemli bir kural değişikliği açıklandı. MHK'nin duyurduğu yeni düzenlemeye göre, kaleciler topu ellerinde en fazla 8 saniye tutabilecek.
Yayınlanma :
06.08.2025 15:31
Güncelleme :
06.08.2025 15:31
Süper Lig'de yeni sezon cuma günü başlarken MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu yeni kuralı kamuoyu ile paylaştı.
Gündoğdu’nun açıklamasına göre, artık kaleciler topu ellerinde en fazla 8 saniye tutabilecek. Bu sürenin aşılması durumunda rakip takıma köşe vuruşu verilecek. Yeni uygulama, FIFA’nın zaman geçirmeyi önlemeye yönelik başlattığı test sürecinin bir bölümü olarak uygulanacak.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: