ARIK : ''METİNER GÜLEN'E ÖVGÜLER YAĞDIRIYORDU''

“METİNER PENSİLVANYA ARIYORSA, DÖNÜP PARTİSİNE BAKSIN!”

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, “Kayseri Türkiye’nin Pensilvanyası’dır” diyen AKP eski Milletvekili Mehmet Metiner’e tepki göstererek, “Zamanında “FETHULLAH GÜLEN TÜRKİYE’DİR” diye köşe yazıp methiyeler dizen Metiner ve Metiner’in siyaset yaptığı parti Türkiye’yi FETÖ’ye teslim etmiş midir, etmemiş midir? Metiner Kayseri’ye iftira atmak yerine bu soruların cevabını versin. Metiner Türkiye’de illaki bir Pensilvanya arıyorsa, dönüp partisine bakması yeterli olacaktır” diye konuştu.

Katıldığı bir televizyon programında, “Kayseri Türkiye’nin Pensilvanya’sıdır” diyen AKP eski Milletvekili Mehmet Metiner’e tepkiler sürüyor. Metiner’in sözlerine ilk yanıt veren CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, bu kez de TBMM’de düzenlediği basın toplantısı ile Metiner’e bazı sorular yöneltti. Metiner’in Kayserililerden özür dilemesini isteyen Arık, “Bir zamanlar “Fethullah Gülen Türkiye’dir” diyen Mehmet Metiner geçtiğimiz günlerde özel bir ziyaret için Kayseri’ye gitmiş. Metiner bu özel ziyarette boş durmamış, boş boş konuşmak için, boş zaman bulmuş özel bir televizyon kanalında, ‘Kayseri Türkiye’nin Pensilvanyası’dır. Amerika’da PensilvanyaTürkiye için ne ifade ediyorsa, Kayseri’de bu manada Türkiye’nin Pensilvanyası’dır’ deme hadsizliğinde bulunmuştur. Kayseri Türkiye’nin önemli kültür, sanat, ticaret, bilim ve turizm merkezlerinden biridir. Kayseri bin yıllık Türk yurdudur. Kayseri’nin milletvekili olarak memleketimle, hayırseverliği ile bilinen hemşerilerimle gurur duyuyorum. Kayseri; Metiner gibi şirazeden çıkmış, freni patlamış kamyon gibi yoldan çıkmış, inandırıcılığını yitirmiş, müfterilikte çıtayı arsa çıkarmış olanlar karşısında Erciyes Dağı gibi dimdik durmasını bilir. Elbetteki Kayserimizi terörist yatağına benzetmenin hesabını Kayserili soracaktır. Kayseri’ye Türkiye’nin Pensilvanyası diyen Metiner önce Kayseri’den ve Kayserililerden özür dilemeli, tövbe etmelidir.

Madem Kayseri Türkiye’nin Pensilvanya’sıdır:

# Türkiye’nin Pensilvanyası Kayseri ise Kayseri’nin Fetullah Gülen’i kimdir?

# Kayseri’deki imamı kimdir?

# Kayseri’de kim belediye bünyesinde gülen yüzler projesi adı altında SBS kursları düzenleyerek Kayseri’nin körpe zeki çocuklarını bu yapıya teslim etmiştir ve bunlar şimdi AKP içinde hangi görevdedir?

# Kayseri’de FETÖ’den kapatılan Kimse Yok Mu Derneği ile birlikte Diyarbakır’a gidip, “Muhterem Hoca Efendinin selamını getirdik” diyerek kurban kesip, himmet toplayan siyasiler kimlerdir? Şimdi AKP içinde hangi görevdeler?

# Kayseri’de hangi siyasiler iş adamlarını Pensilvanya’ya götürdü? İş adamlarından bu yapı için Nijerya’da okul yapılması için ne kadar parayı, kimler topladı? Şimdi AKP içinde hangi görevdeler?

# AKP’nin milat kabul ettiği 17/25 Aralık’tan sonra Kayseri’de hangi siyasiler uyarılmalarına rağmen bu yapı ile görüşmeye devam etti ve şimdi AKP içerisinde hangi görevdeler?

# Kayseri’de FETÖ’den tutuklu iş adamlarının davasının görüldüğü gün hangi siyasinin kırmızı plakalı makam aracı başsavcının makam odasının önüne çekildi? O gün kaç iş adamı serbest bırakıldı?

# Kayseri’de hangi siyasiler fakirin fukaranın elinde evlerini arsalarını zorla alarak bu yapıya teslim edip, üniversite açtırdı? Şimdi AKP’de hangi görevde?

Sayın Metiner, yüreğin yetiyorsa bu sorulara cevap ver!”

AKP ve MHP Kayseri il Başkanları ve milletvekillerinin bu konuya sessiz kalmasına da tepki gösteren Arık, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Ey Cumhur İttifakının il başkanları, Ey Özhaseki, Ey Mustafa Elitaş, Ey Taner Yıldız neredesiniz? Neden kafanızı kuma gömüyorsunuz? Neden ağzınızı bıçak açmıyor? Densizin biri, milletvekili olduğunuz şehri, Kayseri’yi terörist yatağına benzetiyor gıkınız çıkmıyor.  Neden korkuyorsunuz, neden sessiz kalıyorsunuz? Kayseri Baro Başkanı feryat figan bağırıyor: FETÖ artığı, borsacı sözde FETÖ savarların kanuna ve ahlaka aykırı haksız talepleri ve istekleri olduğunu, Baro Başkanlığınca bu taleplerin reddedilince de iftira ve çamur atma yolu ile Baro başkanlığının yıpratılmaya çalışıldığını söylüyor.  Kim bu FETÖ artıkları? Kim bu borsacı FETÖ savarlar? Kanuna ve ahlaka aykırı talepleri nelerdir? Kayseri Baro Başkanı; ülkenin ve şehrin içinde bulunduğu kaos ve kargaşa ortamını fırsat bilerek, hukuk ve idare kurumlarına, şehrin yönetici ve siyasilerine, Kayseri şehrine, bu şehrin ekmeğinin ve işinin peşinde koşan dürüst ve onurlu insanlarına, namuslu ve görevini hukuk ve kanun gereğince yapmaya çalışan yargı ve bürokrasi mensuplarına iftira ve saldırılar var diyor.  Kayseri şehrine, şehrin dürüst ve onurlu insanına yargı ve bürokrasi mensuplarına kimler saldırıyor? Bu saldırıyı yapanlar için ne yaptınız? Kayseri’de FETÖ’yle, gerçek anlamda mücadele eden İl Emniyet Müdürü Sayın İbrahim Kulullar’ın Kayseri’den gönderilmesini bu yapı mı istedi?  FETÖ Borsası araştırma önergemize neden red edildi? Kayseri böyle de diğer illerimiz farklı mı? Kesinlikle değil.  Zamanında ‘Fethullah Gülen Türkiye’dir’ diye köşe yazıp methiyeler dizen Metiner ve Metiner’in siyaset yaptığı parti Türkiye’yi FETÖ’ye teslim etmiş midir, etmemiş midir?  Metiner Kayseri’ye iftira atmak yerine bu soruların cevabını versin.  Metiner Türkiye’de illaki bir Pensilvanya arıyorsa, dönüp partisine bakması yeterli olacaktır.”

Diğer Haberler