AK Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, alt yapı ile ilgili yaptığı açıklamada, “Tedbirlerinizi alacaksınız. OSB’de de oldu biliyorsunuz. Yani içinden arabalar gidecek, kamyonlar gidecek kadar büyük kanalizasyonlarımız var mı? Var. Yapılmış mı? Yapılmış. En son erkilet tarafındaki selde falan; Biliyorum ki orada eski yerler var. Orada eksikler var. Her yer tamam da buna rağmen hepsi doğal afetten oldu dersek biz kendi kendimize hata ederiz. Ama genel manada Kayseri olarak yüzde 99 altyapımız iyi. Hali hazırda eksiklerimiz, şunlar bana göre alt geçitler, üst geçitler yapılırken bu suların tahliye edilebileceği, göz önüne alınarak daha sistematik yapılması gereken yerler olduğunun kanaatindeyim” dedi.
AK Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Kayseri’nin altyapı çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Şehrin altyapısının iyi durumda olduğunu belirten Ataş; “Doğal afetle yani örneğin karla mücadelede denir kışın. Kar birden yağarsa buna yapabileceğiniz hiçbir şey yoktur. Sadece mücadele edersiniz, baş gelemezsiniz. Yani onu durdurma şansınız yok. Onunla mücadele edersiniz. Bu senede birkaç senedir de yağmurlarla; Karadeniz'de kaç kere sel oldu biliyorsunuz neler oldu. Ona yapabileceğiniz çok bir şey yok. Onu durdurma şansınız yok. Tedbirlerinizi alacaksınız. Bugün OSB’de de oldu biliyorsunuz. Yani içinden arabalar gidecek, kamyonlar gidecek kadar büyük kanalizasyonlarımız var mı? Var. Yapılmış mı? Yapılmış. En son erkilet tarafındaki selde; Biliyorum ki orada eski yerler var. Orada eksikler var. Her yer tamam da buna rağmen hepsi doğal afetten oldu dersek biz kendi kendimize hata ederiz. Hata ederiz. Bu doğru değil. Ama genel manada Kayseri olarak yüzde 99 altyapımız iyi. Bakın belediyeci olarak diyorum. O gün ki yağan yağmur da anladığım kadarıyla bir saattir yağan yağmur. Ben o gün Ankara'ya geliyordum. Hemen stattan çıktım yetişmem lazım diye. Ben Boğazköprü'ye kadar yarım saatte gelemedim. Doğru. Belki daha fazla şeyde. Burada mazgalların devamlı temiz olması lazım. Aşağıdaki giderlerin temizlenmesi lazım. Pompaların zamanla basması lazım. Sensörler olması lazım. Bunların hepsinin var olduğunu söylüyorlar. Birden yağdığında bu kanallar bunu taşımıyor. Belirli bir saat sonunda dolabiliyor. Ama bunu vatandaş da anlar. Böyle bir yağışta yarım saat, bir saat orada kalmayı vatandaş da biliyor ki bununla mücadele çok zor. Aşağıda siz her gün böyle yağacakmış gibi kanalizasyon sistemi kuramazsınız. Bu mümkün değil. Hali hazırda eksiklerimiz, şunlar bana göre alt geçitler, üst geçitler yapılırken bu suların tahliye edilebileceği, göz önüne alınarak daha sistematik yapılması gereken yerler olduğunun kanaatindeyim” ifadelerini kullandı.
Kayseri’nin hem AK Parti hem de Türkiye için önemli bir şehir olduğunu ve şehrin ihmal edilmemesi gerektiğini belirten Ataş; “Kayseri AK Parti için önemli bir yer. Ve onu bir kenara koyalım. AK Parti için önemli olduğu kadar Türkiye için de önemli bir şehir. Ve buranın da bir şekilde ihmal edilmemesi gerektiğini ben düşünüyorum. Tabi ki Kayseri bugüne kadar hep bakanları oldu. Cumhurbaşkanı çıkardı. Bunlar hep söylenir. Bürokratlar oldu falan. Bu dönemde devlette bir bakanımız yok. Ama bu işleri de talim etmesi gereken bizleriz. Biz uyum içerisinde bu işleri takip ediyoruz. Altı tane milletvekili. İki de Cumhur İttifakı'nın diğer birleşenine milletvekili. Sekiz kişi ile bu işleri takip ediyoruz. Bu sekizin üzerine bir de Sayın Alitaşı koyarsanız. Etti 9. Bir de Büyükşehir Belediye Başkanımız koyarsak 10 Şimdi İzzet Bey de onun yardımcısı oldu. Mutlaka oda koşturacaktır. Bu insanlar evet bakan falan değil ama el birliğiyle bu bakanların yapabileceği işleri bizim yapmamız gerekiyor. Bir görev paylaşımı yapıyoruz ara ara. Birlikte hareket ettiğimiz alanlar oluyor. Bu şekilde bütün bakanlarımızı oraya getirerek Kayseri’mize katlı sunmaya çalışıyor ve bu hızla da devam edecek” ifadelerini kullandı.
Ataş yüksek katlı yapılaşmanın azaltılması, şehrin yatay mimariyle yayılması, ve Kayseri’nin daha yaşanabilir bir şehir haline getirilmesi gerektiğini belirtti. Ataş; “Çok katlı Kayseri dedik ve Kayseri Türkiye ortalaması 5.3 iken, Kayseri 8.2 dedim. Bunları eleştirdik. Bu da biraz rantın bir yere yoğunlaşması falan dedik. Bu ranta değil de daha yaşanabilir bir şeye dönelim dedik. Hatırlarsanız 20 katlar, 28 katlar falan Kayseri gibi bir yerde konuşuluyordu eskiden. Sayın Cumhurbaşkanımız sağ olsun Sahabiye 24 kattı. Orada biraz aşağı alındı. Şimdi aslında bunların çalışmalarını falan da bildiğim kadarıyla Büyükşehir yapıyor. Yayılmamız gerekiyor, alanımız var mı? Var. Genişlik olarak ara olarak Kayseri'nin öyle bir sorunu yok. Bir daha safiye evleri, bağ evleri, diğer şeyler depremden sonra yaygınlaşmaya başladı. Ben sizin fikrinizin doğru olduğunu inanıyorum ve yapılması gerektiğini inanıyorum. Şu anda imara açılan yerlerde de baktığımızda çok yüksek katlı yerler verilmiyor, çok yoğunluklu yerler verilmiyor. İş merkezlerinde falan veriliyor, takip ediyorum. Doğrusu bu, Kayseri bana çok uygun da bir şehir. Ve Kayseri'nin böyle Türkiye ortalamasının üzerinde bir yoğunluğa sahip olması kat yüksekliği olarak doğru değil şöyle illa ki bu deprem içinde değil. Depreme dayanıklı konutlar yapalım elli katlı yüz katlı depreme dayanıklı konutlar yapabilirsiniz ama insanın yaşam biçimi konusunda da yani birinci deprem kuşağında değil sonuçta Kayseri. Evet, deprem riski olan bir şehir ama az diğer şehirler kadar değil sadece depremi baz almadan gerçekten yaşanabilir bir şehir haline getirmek lazım. Yaşanabilir bir şehir şu an ama daha iyi yaşanabilir bir şehir haline getirilmesini istiyorum” ifadelerini kullandı.