Yassıada'nın açılışına 3 Kayserili tanıklık edecek

Yassıada, 27 Mayıs 1960 ihtilâli sonrası iktidardan uzaklaştırılan ve cunta tarafından kurulan özel mahkemenin yargılama yaptığı yer olarak bilinir.

Yargılamalar sonucu şimdilerde 'Demokrasi ve Özgürlük Adası' olarak bilinen, 1 Başbakan ve 2 bakanın idamı ile sonuçlanan Yassıada, Kayseri'de de derin izler bırakmıştı.

27 Mayıs Hareketi ile Cumhurbaşkanılğı'ndan indirilen Celâl Bayar ve çok sayıda milletvekili şimdilerde 'Demokrasi Müzesi' olarak dönüşüm bekleyen Gültepe'deki Kayseri Kapalı Cezaevi'nde 3 yıl kadar mahpus kaldılar.

Şimdi ise Yassıada Kayserili Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve arkadaşlarının aldığı kararla 27 Mayıs 2020'de yani ihtilâlin 60. yıldönümünde 'Demokrasi ve Özgürlükler Adası' olarak açılacak. 

5 yıllık çalışma sonrası gerçekleşecek bu anlamlı açılışa kısıtıl sayıda davetli katılacak. Yaklaşık 50 davetlinin katılacağı isimler arasında ise Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da yer alacak.

Tam 60 yıl sonra heyetteki 3 Kayserili açılışa katılarak tarihe tanıklık edecekler.

Diğer Haberler