BÜYÜKKILIÇ’TAN 100. YIL MESAJI

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100’üncü yılı nedeniyle bir açıklama yaptı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını da kutlayan Başkan Büyükkılıç, 100 yıl önce yakılan kurtuluş meşalesinin Türk tarihinin en önemli sayfalarından birisi olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, bir asır önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da yaktığı kurtuluş meşalesinin Türk Milletinin yeniden dirilişi ve bu dirilişi hazmedemeyenlerin yenilişi ile sonuçlandığını belirtti. 19 Mayıs 1919’un tarihin altın sayfalarından birisi olduğunu ifade eden Başkan Büyükkılıç, “Tarihte her zaman halka dayanan, gücünü milletten alan hareketler başarılı olmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk de kurtuluş mücadelesini başlatmak için en doğru makam olarak milleti görmüştür. 100 yıl önce yakılan bu meşale ilelebet yanmaya ve Türk Milleti payidar kalmaya devam edecektir” dedi.

“GENÇLERİMİZE GÜVENİYORUZ”

Açıklamasında 19 Mayıs 1919 gibi önemli bir tarihin bayram olarak armağan edildiği gençlere de seslenen Başkan Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi’nin her zaman ve tüm gücüyle gelecek nesillerin yanında olacağını söyledi. Gençlerden ülkemizin ve milletimizin büyük beklentileri olduğunu dile getiren Başkan Memduh Büyükkılıç, “Çocuklarımızın ve gençlerimizin çok daha iyi yetişmeleri için bizlere düşen ne varsa yapmaya hazırız. Gençlerimizin;  ülkemize, bayrağımıza, dinimize, vatanımıza, milletimize bağlı ve bu değerleri her zaman el üstünde tutacak bir gençlik olacağına yürekten inanıyoruz. Kayseri Büyükşehir Belediyesi, bu amaçlar doğrultusunda gençliğin her zaman yanındadır ve yanında olmaya devam edecektir” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, açıklamasında Kurtuluş Meşalesinin 100’üncü yılında bu meşaleyi yakan ve aynı ruhla bugünlere taşıyan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimize minnetlerini ifade ederek Türk Milletinin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.

Diğer Haberler