CHP Kayseri Gençlik Kolları'ndan 'Eren Yıldırım' açıklaması

CHP Kayseri Gençlik Kolları Başkanı Eda Albayrak, 14 Mayıs tarihinde Adana'da gözaltına partisinin Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım ile ilgili açıklamada bulundu.

Başkan Aybayrak "14.05.2020 tarihinde partimizin onurlu neferi, Yüreğir Gençlik Kolları başkanımız Eren Yıldırım; ailesiyle yürüyüş yaptığı sırada Yüreğir kaymakamlığı önünden geçerken, kamyona yüklenilen patates ve soğanın nereye gittiğini sorması üzerine kaymakam korumasının kafasına ve kardeşinin karnına dayatılan silahla karşı karşıya kalmıştır. Tüm ailesi ile birlikte gözaltına alınmış ve geri serbest bırakılmıştır Vefa Destek biriminde gönüllü çalışan yol arkadaşımız Eren Yıldırım, . Akp Genel başkanının hedef göstermesi ile birlikte hakkında kara propaganda yapılarak tutuklanmıştır. Gençliğin bayramının kutlanacağı haftanın arifesinde böyle bir vaziyetin yaşanmasının en ufak rasyonel ve vicdani izahı yoktur. Pandemi süresince Cumhuriyet Halk Partili belediyeler ve gençlik örgütlerimiz; iktidarın tüm engellemelerine, pervasızca ithamlarına ve söylemlerine rağmen ülkemizin dört bir yanından hizmet vererek sürecin kusursuz bir şekilde yönetilmesinde çok büyük bir sorumluluk üstlenmiştir." dedi.

"İktidar, rövanş almanın ete kemiğe bürünmüş halidir." diyen Albayrak "İntikam hissinin, provokatörüm ama güç bende diyebilmenin, kompleksine neden olan, kendinden yüksek gördüğü toplama had bildirmenin kronikleşmiş halidir. Hukuksuzluğun hukukunu inşa ettikleri bu dönemde, pandemi sürecinde dahi içselleştirdikleri bu akıl tutulmasından vazgeçemiyorlar. Haksız ve mesnetsiz iddialarla aldığınız bu hukuksuz karar beyhude bir çabadır. Yoldaşımızı, müsebbibi olduğunuz bu bozuk sistemin çarklarında öğütmenize asla izin vermeyeceğiz. Tutuklu yoldaşımızın derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz. CHP Kayseri Gençlik Örgütleri olarak Eren Yıldırım başkanımızın her zaman yanındayız. " açıklamasını yaptı 

Diğer Haberler