CHP Kayseri İl Başkanı Özer 24 Ocak Uğur Mumcu'nun suikastinin yıl dönümü dolayısıyla açıklamalarda bulundu

CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer 24 Ocak Uğur Mumcu'nun suikastinin yıl dönümü dolayısıyla açıklamalarda bulundu. İl Başkanı Özer " Türkiye, cesur kalemini hain bir suikast sonucu kaybedeli 28 yıl oldu. Korkmadan yazdığı yazıları, araştırmaları, bazı kesimleri rahatsız etti. Hain suikastin faili/ failleri hala bulunamadı. 'Devletin namus borcu' aradan geçen 28 yıla rağmen hala ödenmedi" dedi. 
Basın mensuplarının ve kuruluşlarının siyasi erkler tarafından baskı altında tutulduğunu söyleyen CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, " Reform yapmaktan bahsedenlerin öncelikle özgürlüklerin ve hakların kullanılabildiği bir ortam sağlaması lazım. Özgür basın ifadesini kullanabilmek için tek sesin çıktığı bir ortama değil daha fazla sesin duyulduğu bir ortama ihtiyacımız var. Uğur Mumcu gibi cesur yazarlarımızın suikastlere, saldırılara uğramaması için de siyasilerin onları hedef göstermemesi gerekir. Kendisi gibi düşünmeyenlere saygı duyulmadığı, hedef haline getirildiği ortamlar ülkemizi ancak geriye götürür." Gazeteci, yazar Uğur Mumcu ile aynı günde 2001 yılında yanındaki 5 polis memuru ile Diyarbakır'da şehit edilen Emniyet Müdürü Gaffar Okkan' ı ve polis memurlarını da saygıyla andıklarını söyleyen Ümit
Özer, " Kendi yöntemiyle Diyarbakır halkına kendini sevdiren, onlar güvenle evine girmeden evine gidip uyuyamadığını belirten bir Emniyet Müdürümüz Gaffar Okkan. Onun hain bir saldırı sonucu şehit edilmesinin ardından bir çok çocuğa adının verilmesi, görev yaptığı yerde ne kadar sevildiğinin göstergesidir. Uğur Mumcu'nun katillerini bulmak istediğini dile getiren Gaffar Okkan'ın da bir suikast sonucu hayatını kaybetmesi tesadüf değildir." dedi.
Bahriye Üçok, Muammer Aksoy, Ahmet Taner Kışlalı, Abdi İpekçi, Çetin Emeç, Uğur Mumcu, Gaffar Okkan, Kayserimiz´den de Ömer Yılmaz, Hayrettin İstanbullu, Mustafa Kulkuloğlu gibi nice isimsiz demokrasi şehitlerini düşündükçe aklına İsmet İnönü'nün "Bir memlekette, namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur" sözünün geldiğini belirten CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, " Onlar inandıkları değerler uğruna hayatlarını kaybeden değerli insanlardı. Ülkemizin aydınlık  bir geleceğe kavuşması için çabalayan bu insanları her zaman rahmet ve sevgiyle anacağız" dedi.

 

Diğer Haberler