CHP Miletvekili Arık, hızlı trenin son durumunu açıkladı: “Dış finansman lazım”

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık ve İl Başkanı Ümit Özer, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya'yı ziyaret etti.

Kayserililerin yıllardır merakla beklediği 'Yüksek Hızlı Tren' konusundaki son gelişmeyi duyuran CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, TBMM aracılığıyla konu hakkında verdiği yazılı önergesine Ulaştırma Bakanlığı'nın "Dış kaynak lazım" cevabını verdiğini açıkladı. Diğer iller iç kaynaklarla finanse edilirken Kayseri'nin dış kaynak bekliyor olması ise "Ellere var da bize yok mu?" şeklinde yorumlandı.

Medya sektörünün zor günlerden geçtiğini belirten Altınkaya, "Bu yılın başlarında 'yerel medya can çekişiyor' diye yazılar yazmıştık. O günlerde pandemi Türkiye'de hissedilmeye başlamamıştı bile. O zaman can çekişen yerel medya bugün komada. Bu konuları Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran'a da ilettik. Kayseri'de ilan alan 14 gazete vardı, geçtiğimiz aylarda bu sayı 3'e düştü. Medya sektöründe her 4 kişiden biri işsiz." dedi. 

Arık ise pandemi sürecinde yetkililerin doğru bilgiyi vatandaşa aktarmadığını iddia etti. 

Sağlık Bakanlığının süreci yanlış yönettiğini öne süren Arık, rakamların doğru aktarılmasını istedi.

Kayseri'nin kamu yatırımlarından en az faydalanan illerden olduğunu iddia eden Arık, şöyle konuştu:

"Biz mecliste 'Kayserililer olarak ne zaman hızlı trene bineceğiz?' diye sorduk. Bize verilen yanıt çok ilginçti, 'Projesi yapıldı. Bütçe bulunabilirse yapacağız.' Şu tarihte yapacağız diyemiyorlar. Türkiye güzel ve zengin bir ülke. Yeter ki milletin parasını millet için harcayın. Vatandaş için çalışın diyoruz ve vatandaş için çalışan bir iktidarın kurulması için çalışıyoruz."

İşte Ulaştırma Bakanlığı'nın hızlı tren hakkında verdiği o yanıt; 

Diğer Haberler