Cumhurbaşkanı Erdoğan, TURKOVAC için tahmini tarihi açıkladı

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Reciep Tayyip Erdoğan önceki akşam televizyon kanalında gündeme dair açıklamalrda bulundu. 

Göç, yangın ve siyaset konularında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan Erciyes Üniversitesi önderliğinde yürütülen yerli koronavirüs aşısı hakkında da açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, "Kovid-19'la mücadelede elimizdeki en güçlü silahımız aşı. Hastalığın ortadan kalkması için toplumun büyük kısmının bağışıklık kazanması şart, bunu aşıyla kazanacak. Biz toplumumuzun tamamının aşılanmasını istiyoruz. Biz de herkes gibi kendi aşımızı Turkovac olarak geliştirme çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Son günlerde artan vakaların aşılanma durumuna baktığımızda görüyoruz ki hastaneye yatanların, yoğun bakımlarda tedavisi gerekenlerin ekseriyeti aşı olmayanlar veya aşı sürecini tamamlamamış olanlar. Tüm vatandaşlarımızı Cumhurbaşkanları olarak aşı olmaya davet ediyorum.

Şu anda ilgili hastanelerimiz yoğun şekilde devam ediyor. Bunun 3. doz aşamasındayız. Neticeler şu ana kadar gayet güzel. Herhalde müjdeyi yıl dolmadan alacağız." dedi.

Diğer Haberler