KAHD BAŞKANI DR ÜMİT IŞILAK : ''AİLE HEKİMLERİ İSYANDA ''

 Kayseri Aile Hekimleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Doktor Ümit Işılak  ''Sağlıkta şiddet bu sefer ilimizde meydana geldi.18.11.2019 tarihinde İlimiz Hayri Güldüoğlu Aile Sağlığı Merkezinde görev yapan Dr. A. H. a hasta yakını tarafından fiili şiddet uygulanmıştır. Sabah 09.00 civarında polikliniğe gelen M. G. isimli şahıs annesine ait ilaç kupürlerini aile hekimi masasına bırakarak reçete edilmesini talep etmiştir. Aile hekimi arkadaşımız bu ilaçların yazılmasına, annesinin bizzat gelerek şikâyetleri anlatması ve sonrası muayene sonucu karar verebileceğini ifade etmiştir. Bu ifade üzerine M. G., aile hekimimize hakaretler ederek saldırmış ve sözlü/fiili şiddet uygulamıştır.Şunu tekrar ifade etmek istiyoruz ki, hekimler mevzuatlar ve deontoloji gereği hastasını görmeden ilaç yazamazlar, reçete düzenleyemezler.''dedi

 

 

Kayseri Aile Hekimleri Derneği Başkanı  Dr Ümit Işılak, Kayseri'de meydana gelen olayı kınadığını belirterek, yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi :
''Aile hekimleri ve sağlık çalışanları her gün sözlü ve fiili şiddete uğramaktadır. Bu her geçen gün artarak devam etmektedir. Halen geçerli olan kanunlar şiddeti önlemeye yetmemektedir.Aile hekimimize yapılan şiddeti kabul etmiyoruz ve şiddetle kınıyoruz.Aile hekimi ve aile sağlığı çalışanları güven içinde görev yapmamaktadır. Hemen her gün uygunsuz taleplerle karşılaşmakta ve bu nedenle her zaman sözlü ve fiili şiddete maruz kalma ihtimali bulunmaktadır. Aile sağlığı merkezlerinde ise güvenlik bulunmamaktadır. Bu nedenle aile hekimi ve aile sağlığı çalışanı her zaman tedirgin çalışmakta ve artık iş huzuru kalmamıştır.  Her gün evinden çıkarken kazasız belasız günün bitmesi için dua etmektedir. Bu durumda olan sağlık çalışanlarının bu sorunu merkezi ve yerel yönetim tarafından çözülmek zorundadır.ARTIK YETER DİYORUZ... Sorunun biran önce çözülmesi gerektiğini tekrar hatırlatmak istiyoruz. İlgili kesimleri tekrar göreve çağırıyoruz.ARTIK SÖZLÜ VE FİİLİ ŞİDDETE MARUZ KALMAK İSTEMİYORUZ.

 

 

 

Diğer Haberler