ERCİYES TEKNOPARKTAN BİGG PROGRAMI

Özyeğin Üniversitesi Girişim Fabrikası ve Erciyes Teknopark Sera Kuluçka Merkezi arasında yapılan işbirliği kapsamında girişimciler, 200 bin TL karşılıksız destek veren TÜBİTAK 1512 – Teknogirişim Sermaye Desteği Programı (BiGG) süreçlerine Kayseri’de düzenlenecek eğitimlerle katılma şansı yakalayacak.

Özyeğin Üniversitesi Girişim Fabrikası’nın 2015 yılından bu yana resmi uygulayıcı kuruluş olarak yürüttüğü BiGG programı Erciyes Teknopark ile yapılan işbirliği çerçevesinde İstanbul’un yanı sıra Kayseri’de de gerçekleştirilecek. BİGG Programı kapsamında girişimciler, teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini hayata geçirme sürecinde ücretsiz eğitim ve mentorluk destekleri ile karşılıksız 200 bin TL hibe desteğinden faydalanma imkânına sahip olacak.
 
Gerçekleştirilen işbirliği kapsamında programa seçilen girişimciler BİGG Programı birinci aşama eğitimlerini Kayseri’de Erciyes Teknopark Sera Kuluçka Merkezi bünyesinde takip edebilecekler. Programa akademisyenler, lisans mezunları veya son sınıf öğrencileri, yüksek lisans, doktora öğrencileri veya mezunları, son mezuniyet tarihinden itibaren 10 yıl geçmemiş kişiler, daha önce Teknogirişim desteğini almamış kişiler, ön başvuru tarihi itibari ile herhangi bir şirket ortaklık yapısında yer almayan tüm girişimci adayları başvurabilecek. Katılım için son başvuru tarihi ise 8 Şubat olarak açıklandı.

Diğer Haberler