KIBRIS'DA ULAŞIM KAYSERİ A.Ş'YE EMANET

KAYSERİ Büyükşehir Belediyesi, ürettiği teknoloji ve tasarımlar ile vermiş olduğu hizmetleri yurt dışına açtı. KAYMEK ile 2006 yılından bu yana Bosna Hersek’te hizmet veren Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım A.Ş. ile de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne teknoloji taşıyacak.

Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Ulaşım A.Ş. Kayseri'nin yanı sıra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde toplu taşımanın daha gelişmiş ve modern bir hale getirilmesi için yapılacak çalışmaları üstlendi

BÜYÜKKILIÇ KIBRIS'TA GÖRÜŞMELER YAPTI

Kayseri Büyükşehir Belediye başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Ulaşım A.Ş.’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yapacağı toplu taşıma reform ve kurumsallaştırma projesi için gittiği yavru vatan’da çok önemli görüşmeler gerçekleştirdi. Başkan  Büyükkılıç, KKTC Başbakanı Ersin Tatar ve Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan'la bir araya gelip, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ulaşımı için çok değerli olan projeye için Kayseri’nin verdiği katkı dile getirdi. 

KAYSERİ ULAŞIM AŞ'DEN 3 AŞAMALI PROJE

31 Temmuz 2019 'da KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı ile Kıbrıs Türk Kamu Araçları İşletmecileri Derneği (Kar-İş) heyetinin Kayseri’ye yaptığı teknik ziyaret ile başlayan çalışmalar Kayseri Ulaşım A.Ş.’nin Kıbrıs’ta yapmış olduğu inceleme ve saha çalışmaları ile devam etti. Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, Kar-İş ve Kayseri Ulaşım A.Ş.’nin birlikte yürüttüğü saha incelemeleri ve ön çalışmalar sonucunda proje takvimi oluşturuldu ve bakanlığa sunuldu. Bakanlık onayından sonra 3 aşama olarak gerçekleştirilecek olan reform ve kurumsallaştırma çalışmasına Kayseri Ulaşım A.Ş. tarafından başlanılacak.

İSTANBUL BAŞTA BİR ÇOK İLE DANIŞMANLIK

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın onayının ardından reform ve kurumsallaştırma çalışmalarını üstlenen Kayseri Ulaşım A.Ş, kısa sürede sadece ulaşım hizmetleriyle değil bünyesinde kurduğu Ar-Ge ve bu birimdeki üretimleriyle de dikkat çeken bir şirket haline geldi. Ulaşım hizmetleri için teknoloji üreten Kayseri Ulaşım A.Ş İstanbul, İzmir, Ankara, Samsun, Antalya, Şanlıurfa, Malatya, Mersin, Van gibi birçok ilde danışmanlık hizmetleri veriyor

 

 

 

 

Diğer Haberler