Eski bakan, Ak Parti Kayseri milletvekili Taner Yıldız, KAYSERİ TELGRAF’a anlattı:

 

- ‘’AK Parti kendi doğrularını yaparsa yeni parti  arayışları azalır’’

-Kayseri’de Cumhur ittifakındaki yanlış nlaşılmalar büyük resmi bozmuyor.

‘’KAYSERİLİ SANAYİCİ UÇ PROJELERE YÖNELMELİ’’

 

Röportaj: OKTAY ENSARİ

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar eski bakanı, Kayseri milletvekili Taner Yıldız,Kurban bayramı öncesi KAYSERİ TELGRAF’ın yerel ve genel siyasete ilişkin sorularını yanıtladı. Kayserili sanayicilerin dert yandığı elektrik fiyatlarından,belediye çalışmalarına, yeni partiye ilişkin görüşlerini dile getirdi

 

OKTAY ENSARİ: Yerel seçimler sonrası seçim tartışmaları bitti, geçim dönemi başladı. Kayseri’yi nasıl görüyorsunuz ?

  • TANER YILDIZ :Kayseri’yi iyi görüyorum ama, iyi görmem daha iyi şeylerin yapılamayacağı anlamına gelmemeli diye düşünerek, sözlerime başlıyorum. Enerji konusunda  Kayseri’nin 30 yıllık alt yapısı gerçekleştirildi. Enerji alt yapısı dağıtım ve iletim açısından 30 yıllık ihtiyaçları karşılandı. Elektrik fiyatlarına gelince özellikle abone  bilgi sistemleri , abonelerin kendi aralarındaki tasfiyeyle ilgili tasarrufları oldu. OSB ile fiyatlama konusunda bazı talepler var. Bunları ilgili yerlere ilettik. Şunu söylemem lazım, kendi içlerinde bir tasarruf alanı var. Özellikle enerji alanında daha önce görev yapan biri olarak, konuşmam doğru olmaz. Kayseri’nin diğer sektörler kentleşme sanayileşme, sportif turizm ve yeni fırsat alanlarının oluşması derken ,kendimize yapacağımız bazı eleştiriler ve bunun yanı sıra da iyi giden şeyler var…Kendimize yapacağımız eleştirilerin başında inovasyon denilen sektörlerin kendilerini yenilemesi geliyor. Kayserili sanayiciler daha gelenekçi ve statükocu… Mevcudu koruma yönünde bir tavır var. Halbuki yeni alanlar ,uç noktaları yakalamak, teknolojiye geçmek asıl hedef olmalı. Yenilenebilir enerji kaynakları konusunda 4-5 sanayicimiz bu işe soyunabildi. Mobilya gibi alanda Kayseri artık isim yapmış Türkiye’de . Çok  gerekliydi ama, yeterli değil. Katma değeri ve cirosu az.

OKTAY ENSARİ:  Mobilya ve çelik kapı Kayseri’nin önemli ürünleri. Yetmez diyorsunuz ama, Kayserili sanayici hangi alanlara yönelmeli ?
TANER YILDIZ : Elektronik alan, makine ve makine sistemleri,  yazılım sistemleri, teknolojik ve uç ürünlere kaymalıyız. Kayseri’de bunun zaten  altyapısı var, zihni var, ortak aklı  var. Mesela transtör sistemleri, elektronik sistemler gibi… Bir örnek vermek gerekirse ,  uç ürünler ve yan sanayilere yönelmeliyiz. İsmini iftiharla söylerim DENER makine gibi, lazer kontrollü CNC tezgahları üretip, dünyanın dört bir yanına en teknolojik ülkelere takım tezgahları ihraç eden ez az 30 Kayserili sanayicimiz olmalı. Çelik kapı ve mobilya dışındaki alanlara artık  çıkalım.
OKTAY ENSARİ: Belediye hizmetleri konusunda neler söylersiniz ?

TANER YILDIZ : Kayseri için belediyelerimiz güzel hizmetler yapıyor ve yapacak. Mesela,Memduh başkan o kültürde yetişti. İyi şeyler yapar, Kayseri güzelleşir. Millet bahçeleri yeşil örtüsünü artırır. Hava İkmal Bakım Merkezi ve  Talas’daki Jandarma

Bölge Komutanlığı projesi çok çok önemli. Bunlar Millet bahçesine dönüşürse Kayseri çok şey kazanır. 50 yıl önce ben 7 yaşındayım, babamın görevi nedeniyle iyi biliyorum, tanığıyım, Hava ikmalin bulunduğu alana  uçak inerdi, zıplaya zıplaya…
OKTAY ENSARİ: Çok konuşuluyor, yorumlara açık. Kayseri’yi de Sayın Abdullah Gül’ün durumu nedeniyle yakından ilgilendiren yeni bir siyasi partinin kurulması konusunda ne düşünüyorsunuz ?

TANER YILDIZ :  Yeni parti konusundan önce , Kayseri şu andaki  siyasi açıdan mecrasını bulmuş halde. Cumhur ittifakı iyi gidiyor. Ancak genel kanı şudur, doğru yaptığımız kadar güçleniriz. Yanlış yaptığımız kadar da kaybederiz… Ak Parti doğru yaparsa, yapmaya devam ederse, yeni parti arayışları azalır. Şu var ki Kayseri  bu günkü mevcut siyasi halini korur. Kilit olarak, AK Parti

n kendi doğruları üzerinde ilerler.. Bunu yaptığı sürece,zaman zaman siyasi deyim olarak adına ne derseniz deyin, ister  fabrika ayarları gibi isimlerle telaffuz edin ama,hizmet ürettiğimiz sürece Türkiye’nin yegane istikbalini,yani  geleceğini inşaa edecek parti, AK Partidir.
OKTAY ENSARİ : Kayseri’de Cumhur ittifakı nasıl gidiyor ? Medya ya yansıdığı kadarıyla aranızda zaman zaman farklı görüşler ortaya çıkıyor ?
TANER YILDIZ : Cumhur ittifakında  MHP ile  ilişkilerimiz iyi . Zaman zaman yol kazalarıyla bozulmalar oluyor, Ama bu gayretler, Ak parti ve MHP ile direkt alakalı değil. Ak Parti olarak bizler, teşkilatımız olarak bu konudaki  siyasi  nezakete  dikkat ediyoruz. Yanlış anlaşılmalar, büyük resmi bozmuyor. Buna dikkat ediyoruz. Siyasi nezaketi koruyoruz.
OKTAY ENSARİ: Türkiye’nin önündeki hedefler nedir. 15 Temmuz  sonrası tam anlamıyla toparlanabildik mi ?
TANER YILDIZ : Güzel bir soru. Şöyle cevap vereyim. Örnek olarak bir insanın başının ağrıması, nezle olması insanın hayatını direkt etkileyen önemli bir kırılma noktası değildir. Bir kanser, beyin kanaması, kalp krizi, ağır bir trafik kazası o kişinin ömründeki bir çok şeyi değiştirecek  konudur. Türkiye için 15 Temmuz ,ayakta kalma mücadelesidir. Düşünün,  ciddi bir hastalıktan kurtulup ayağa kalkıyorsunuz, yürüyorsunuz, koşuyorsunuz ,spor yapıyorsunuz …Uluslararası arenada , yarışıp derece alıyorsunuz ve  ipi göğüslüyorsunuz… Böyle bir hadise büyük hadisedir. Ak partinin bu ülkenin iradesine koyduğu güç  asla tartışılmaz. 15 temmuz nereden çıktı, rüyamıydı  derseniz olmaz. Biz, tankı en son Kurtuluş savaşında ülkemize göz diken yabancı  düşmana karşı görürken,15 Temmuz’da  tankı topu ,tüfeği, helikopteri, uçağı kendi içimizdeki hainlerin elinde gördük. Masum insanların üzerine bomba yağdırdılar, kurşun yağdırdılar, acımasızca… Zaman zaman, vücudun ateşlenmesi ,tansiyonun yükselmesi,şekerin yükselmesi geçici olur. İrademiz güçlü olursa bunlar, geçici olur. Biz, güçlenerek 15 Temmuz’u geçici hale getireceğiz. Türkiye’nin geleceğini iyi görüyorum. Bu  vesileyle ; vatandaşlarımızın yaklaşan kurban bayramını da şimdiden kutluyorum.

Diğer Haberler