Ataş Meclis’te konuştu: “İktidar Kayseri havalimanı için sadece 10 bin TL ödenek ayırdı”

İyi Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Kayseri’nin sorunlarını gündeme taşıdı. 

 

Eskiden, sanayi, ticaret ve tarım şehri olarak anılan, Anadolu’nun parlayan yıldızı olarak bilinen Kayseri’nin bugün kaderine terk edilmiş, kendi yağıyla kavrulmaya çalışan, devlet yatırımlarını hak ettiği ölçüde alamayan, teşviklerden mahrum bırakılan bir şehir hâline geldiğini dile getiren Ataş,  “Yatırımcılar Kayseri’den bir bir kaçıyor” diye konuştu.

 

Sanayicinin ve esnafın sıkıntı içerisinde olduğunu anlatan Ataş, “Dünyanın en eski şehirlerinden biri olan Kayseri’de altı bin yıl önceye dayanan ilk ticari belgelerin çıkarıldığı Kültepe, uluslararası ticaretin ve sanayileşmenin doğduğu yer olarak kabul edilir. Yani Kayserililer, ticaret, tarım ve hayvancılıkla altı bin sene önce tanışmışlardır. Bu kadar eski, tarihî, kültürel geçmişe ve zenginliğe sahip Kayseri ne yazık ki eski günlerini mumla aramaktadır. Kayseri’de tüm sektörlerde bir geriye gidiş vardır. Ticaretin tarihî başkenti Kayseri’de ne yazık ki ticaret bitme noktasındadır. Krizden dolayı darda olan esnafımız pandemi döneminde de devletten destek göremeyince elektriğe, doğalgaza ve suya peş peşe gelen zamlarla; fatura, kira, kredi ve diğer giderlerini ödeyemez duruma gelmiş, bir bir kepenklerini kapatmaya başlamıştır. Sanayicinin durumu da esnaftan farksız. Mobilya sektöründeki kabiliyetimizi ve liderliğimizi kaybettik. Mobilya sanayicimiz şimdi yaşam mücadelesi veriyor. Yatırımcılar Kayseri’den bir bir kaçıyor” dedi.

 

 

Kayseri’de Temmuz 2020’deki sigortalı sayısının bir önceki aya göre yüzde 4,4 azaldığını, bir ayda Kayseri’de 11 bin vatandaşın işsiz kaldığını belirten Milletvekili Ataş, “Kayseri’de son aylarda intihar vakaları da hızla artmaktadır. Öyle ki eskiden ticaretle anılan Kayseri intiharlarla anılmaya başlamıştır. 2019 yılı hane halkı kullanılabilir fert geliri ortalaması Türkiye’de 28.552 TL iken Kayseri 25.288 TL’yle Türkiye ortalamasının altında kalmıştır. Şehrimizle birlikte Kayserili de fakirleşmekte, iktidardan gerekli desteği görememektedir. Tüm bunların yanında Kayseri, resmî rakamlara göre 80 bin Suriyeliyi de sırtında taşımaktadır. Şimdi de kalıcılığı sağlamak adına Kayseri’ye Suriyeliler için özel okullar yaptırılmaktadır” ifadelerini kullandı.

 

 

Konuşmasında  “AKP iktidarı, Kayseri’yi unuttu mu, cezalandırıyor mu?” diye soran Ataş, “Nitekim ne teşvik var ne destek var ne de yatırım var. Kayseri en çok vergi ödeyen 15 şehirden biri. Kayserilinin sadece 2018 yılında ödediği 5,33 milyar Türk lirası vergi nereye gidiyor? Neden Kayseri yatırımlardan, teşviklerden bihaber, kısacası devletin imkânlarından hak ettiği ölçüde desteği alamıyor?” şeklinde konuştu.

 

 

Kayseri’de yılan hikayesine dönen havaalanı sorununu da gündeme taşıyan İyi Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, “Kayseri Havalimanı’nı kullananlar bilir, havalimanımızın köy garajından farkı yok. ‘Bugün yapılacak, yarın yapılacak.’ derken iktidar, 2020 yılında havalimanı için sadece 10 bin Türk lirası ödenek ayırdı; yanlış duymadınız, sadece 10 bin Türk lirası” dedi.

 

 

Kayseri’de yılan hikayesine dönen bir diğer konu olan hızlı tren ile ilgili de dikkat çeken ifadeler kullanan Milletvekili Ataş, şunları söyledi: Hızlı trende durum daha da kötü. Hızlı tren on yıldan fazla süredir Kayseri’nin gündeminde, bakanlar söz verdi gitti, milletvekilleri söz verdi gitti, Cumhurbaşkanı defalarca söz verdi gitti. Mevcut tren hattındaki gibi hızlı tren doğrudan Kayseri’den geçebilecekken Yozgat Yerköy’den kılçık hatla bağlanabilirsek kendimizi şanslı sayacağız. Otoban hikâyemiz de aynı hızlı trende olduğu gibi Kayseri’ye doğrudan otoban yapılmasını geçtik, Niğde otobanına kılçık hatla bağlanabilirsek kendimizi yine şanslı sayacağız ama o da yok. Kayseri Erciyes’i, Soğanlı ve Koramaz Vadisi, Kapuzbaşı Şelaleleri, Palas Tuzla Gölü, sazlıkları, tarihî kalesi ve diğer tarihî ve doğal güzellikleriyle bir turizm şehri olmaya adayken turizm teşviklerinde adımız bile anılmıyor. ‘Altyapımız var.’ deyip yerli otomotive talip oluyoruz, dikkate alınmıyoruz. Savunma sanayi konusunda hevesimizin ötesine sahibiz, 1926’da uçak üretmiş; Anatamir, Hava İkmal, ASPİLSAN, TAKSAN, Sümerbank Fabrikası gibi değerleriyle gerekli altyapıya sahip, potansiyeli olan bir Kayseri var ama yatırım yapan bir hükûmet yok.”

 

 

Tarım ve hayvancılık konusunda da Kayseri’nin yıllardır kaybettiğini anlatan Ataş, “Yıllar içerisinde Kayseri’de tarım ve hayvancılık sektörü de sekteye uğramıştır. Tarım alanı büyüklüğü olarak Türkiye’de 6’ncı sırada olan şehrimiz, tarım sektörünün gayrisafi yurtiçi hasılası içindeki il sıralamasında ancak 17’nci sırada yer alabiliyor.İlimizin yüz ölçümünün yarısına yakını tarım alanı iken bu topraklardan hemşehrilerim para kazanamıyor. Kayserili çiftçi toprağını terk ediyor çünkü destek yok, teşvik yok, yatırım yok. Sadece yüzde 14’ü sulanabilmektedir. Neden? Çünkü yıllardan beri büyük sulama projeleri hâlen tamamlanamamıştır. Develi 2’nci Merhale, Bahçecik, Yamula barajlarından toprağa su verilsin diye çiftçi yıllardır bekliyor. Ne zaman bitecek diye bakanlığa sordum, ödenek yetersizliği gerekçesiyle tarih bile verilemiyor” dedi.

 

 

Vatandaşların sandıkta Ak Parti iktidarından hesap soracağını belirten Ataş, “Sonuç olarak Kayseri, AKP’ye kurulduğu günden beri en çok desteği veren şehirlerden biri olmasına rağmen karşılığını bir türlü alamamıştır. Bu yüzden ilk seçimlerde Kayseri de AKP’ye ‘Yeter artık, yok öyle yağma.’ diyerek bunun hesabını soracaktır” diye konuştu.

Diğer Haberler