Havalimanı yeni terminal binasının temeli 2 bakanla atıldı

Kayseri Havalimanı yeni terminal binasının temeli Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun katılımlarıyla atıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan Kayseri Havalimanı Yeni Terminal Binası temel atma törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, AK Parti milletvekilleri Mustafa Elitaş, Taner Yıldız, Hülya Nergis Atçı, İsmail Tamer, İsmail Emrah Karayel, MHP milletvekilleri İsmail Tamer, Baki Ersoy, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, MHP İl Başkanı Serkan Tok, yüklenici firma TAV Havalimanları ve Sera Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Sani Şener ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Hüseyin Keskin ile davetliler katıldı.

Türkiye’nin önemli sanayi, ticaret ve kültür merkezlerinden birisi olan Kayseri’nin gerçek havacılık potansiyelini ortaya çıkaracak olan ve 8 milyon yolcuya hizmet sunabilecek Kayseri Havalimanı Yeni Terminal Binası’nın temel atma töreni koronavirüs tedbirleri kapsamında coşkuyla yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Beklediğimiz an geldi diyebileceğimiz bir gün. İnşallah, Türkiye uçuyor, Kayseri uçuyor, yolcularıyla, vatandaşlarıyla ve cazibe merkezi Kayseri’de buluşuyor” dedi.

Kayseri’nin bir cazibe merkezi ve bölgenin olmazsa olmazı olduğunu vurgulayan Başkan Büyükkılıç, “Yenilikçi anlayışı ile insanlığa bakış açısından merhametiyle, iyi niyetiyle, hayırseverliğiyle, 6 bin yıllık ticari geçmişiyle, kültürün, turizmin merkezi olmasıyla, Kapadokya’nın geçmişte merkezliğini yapmış olmasıyla ve en önemlisi turizm merkezi olan Erciyes gibi bir dev dağımızın ve onun getirisiyle, Kapadokya ile birleşik olarak hizmet veren 2,5 milyon potansiyellere ulaşan yolcu portföyüyle bölgenin olmazsa olmazıdır” diye konuştu.

Başkan Büyükkılıç, Kayseri’nin kabına sığmadığını vurgulayarak, “Kayseri kabına sığmayan büyük bir şehirdir. 3 büyük organize sanayisiyle, 1 serbest bölgesiyle, 4 üniversitesiyle adeta endüstrinin, ticaretin, bilimin merkezi olan bu şehir, makarr-ı ulema, makar-rı evliya olarak bilinen veliler ve âlimler şehridir. Bu proje, havalimanı olarak hizmet verecek ve bu güzel tesisleri ile gururumuz olacak çalışmadır” ifadelerini kullandı.

6 bin yıllık köklü tarihi ile Anadolu’nun kalbinde adeta bir yıldız gibi parlayan Mimar Sinan’ın şehri, zenginlikler diyarı Kayseri’de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da, “Kayseri Havalimanı Yeni Terminal Binası temel atma töreni vesilesiyle buradayız. Burada bulunmaktan dolayı mutluluğumu ifade ediyor, sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Türkiye, 18 yıldır ulaştırma ve alt yapıda büyük bir atılım gerçekleştiriyor. Ülkemizi dünyanın en büyük ekonomilerinden bir olma haline getirmek için Anadolu’yu projelerimizle adeta ilmek ilmek örüyoruz” dedi. Bakan Karaismailoğlu, projelerin insan odaklı olduğunu belirterek,  son 18 yılda Kayseri’nin ulaşım ve iletişim alt yapısı için 6 milyar 346 milyon liranın üzerinde yatırım yaptıklarını, Kayseri’nin 2003 yılına kadar sadece 83 kilometre bölünmüş yolu olduğunu, 18 yılda 647 kilometreye çıkarıldığını vurguladı.

Törende konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ermenistan'ın her türlü barbarlığı yapmaya devam ettiğini belirterek, "Gittikleri yerlerden geriye bir sürü mayın, el yapımı patlayıcı bırakmak suretiyle gelecek ne kadar masum insan varsa onların hayatına kastediyorlar. Türkiye’den gidecek Mehmetçik bu konuda da Azerbaycanlı kardeşlerimize gerekli yardımı sağlayacak ve oradaki mayınları, patlayıcıları etkisiz hale getirerek kardeşlerimizin zarara uğramasını önlemeye çalışacak." dedi.

 

Akar,  Ulaştırma ve Altyapı Bakanı  Adil Karaismailoğlu ile katıldığı Kayseri Havalimanı yeni terminal binası temel atma töreninde, söz konusu projenin memleketi Kayseri’yi ulaşım alanında bir adım daha ileriye taşıyacağını söyledi.

Kayseri’nin başta savunma sanayi olmak üzere birçok alanda hem bölgenin hem  Türkiye’nin parlayan bir yıldızı olmasından duydukları gururu ifade eden Akar,  başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere projenin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere şükranlarını iletti.

Türkiye’nin ister koronavirüs salgını ile mücadelede, isterse diğer konularda sorumluluğunun büyük olduğunu ifade eden Akar, bunun bilinciyle "durmak yok yola devam" anlayışıyla çalışmalarına devam ettiklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye'nin uluslararası alanda artık bir özne haline geldiğini vurgulayan Akar, dost ve kardeş ülkeler başta olmak üzere çevredeki birçok ülkeyle yakın ilişki içinde olunduğunu belirtti. Azerbaycan’daki gelişmelere de değinen Akar, şunları söyledi:

“Azerbaycan’ın kahraman ordusu, 30 yıldan beri çekilen cefaya, Ermenistan’ın işgaline, yaptığı çalışmalarla son vermiştir. Bu konuda Türkiye olarak Azerbaycan Türkü’nün haklı davasında daima yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz. Bazıları bu olayı son derece çarpık bir şekilde takdim ediyor. Hem Türk hem dünya basınında buna rastlıyoruz. Bu tamamen yanlış. Hiçbir şekilde Azerbaycan ordusu oradaki bölgeyi, şehirleri yakıp yıkmadı. Tam tersine Ermenistan tüm yerleşim birimlerini yakmak ve yıkmak suretiyle oradaki Azerbaycanlı kardeşlerimize her türlü ezayı, cefayı 30 yıl boyunca yaptılar.  Buna karşılık Azerbaycan ordusu ‘dur’ dedi ve çok şükür bu noktaya gelindi.”

Türkiye ve Azerbaycan’ın yakın çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Akar, Azerbaycan'a asker gönderilmesine yönelik Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi'ne ilişkin ise şu değerlendirmelerde bulundu:

“TSK, Azerbaycan’a gitmek üzere hazırlıklarına tamamladı. Önümüzdeki günlerde bölgeye intikal edecekler. Oradaki en önemli konulardan biri de insani konular. Ermenistan her tarafı yakıp yıktı. Bunların hepsi tespit edildi, kayıt altında. Yapılabilecek her türlü barbarlığı yaptılar, yapmaya devam ediyorlar. Gittikleri yerlerden geriye bir sürü mayın, el yapımı patlayıcı bırakmak suretiyle gelecek ne kadar masum insan varsa onların hayatına kastediyorlar. Türkiye’den gidecek Mehmetçik bu konuda da Azerbaycanlı kardeşlerimize gerekli yardımı sağlayacak ve oradaki mayınları, patlayıcıları etkisiz hale getirerek kardeşlerimizin zarara uğramasını önlemeye çalışacak. Sonuç olarak ülkemizde ve tüm kardeş coğrafyada çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Biz biliyoruz ki birinci görevimiz ülkemizin, kardeşlerimizin bekası, diğer görevimiz ise milletlerin refahı. Bu konuda yapılabilecek ne varsa çalışmalarımızı aralıksız olarak sizlerin sevgisi, güveni ve duasıyla sürdürdük, sürdürmeye devam edeceğiz.”

Diğer Haberler